Daniil Medvedev Australian Open 2022 Australian Open 2022 Daniil Medvedev declaratie Rafael Nadal Daniil Medvedev finala Australian Open 2022 Tenis Își trăiește visul copilăriei! Daniil Medvedev: „La 8-10 ani, jucam tenis la perete și îmi imaginam că e Rafa sau Roger.”

Își trăiește visul copilăriei! Daniil Medvedev: „La 8-10 ani, jucam tenis la perete și îmi imaginam că e Rafa sau Roger”

În toate cele patru finale de Grand Slam în care Daniil Medvedev s-a calificat, adversarii săi au fost fie Novak Djokovic și Rafael Nadal. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 11:36
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 11:36

Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) a dezvăluit că își imagina că joacă cu Roger Federer și Rafael Nadal atunci când practica tenis la perete, în fragedă copilărie. 

Tenismenul rus a ajuns, 15 ani mai târziu să bifeze a patra calificare într-o finală de Grand Slam, dar declară că se amuză de faptul că, de fiecare dată când reușește această performanță, unul dintre cei trei mari tenismeni ai acestui secol - Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic - îl așteaptă în ultimul act. 

Daniil Medvedev va deveni numărul 1 ATP dacă va câștiga Openul Australian

„E greu să ajungi în finală, iar de fiecare dată când ajung, ei deja mă așteaptă. Dar e distractiv. Când aveam vreo 8-10 ani, jucam tenis la perete și îmi imaginam că e Rafa sau Roger. Novak nu era încă în circuit.

Acum am șansa de a juca pentru a doua oară împotriva lui Rafa într-o finală. Prima a fost strânsă, pasionantă. O să încerc să mă pregătesc bine. 

Rezultatele lui Daniil Medvedev în finalele de Grand Slam

  • US Open 2019: înfrângere în fața lui Rafael Nadal, 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4
  • Australian Open 2021: înfrângere în fața lui Novak Djokovic, 7-5, 6-2, 6-2
  • US Open 2021: victorie împotriva lui Novak Djokovic, 6-4, 6-4, 6-4

Am nevoie să îmi arăt cel mai bun tenis, pentru că asta am învățat din precedentele trei finale jucate. Trebuie să fii mai bun decât 100% pentru a câștiga. Asta am reușit să fac la US Open și asta voi încerca să fac duminică,” a declarat Daniil Medvedev în conferința de presă susținută după semifinala câștigată în dauna lui Stefanos Tsitsipas

Finala Openului Australian 2022, Nadal vs. Medvedev se joacă în Arena Rod Laver duminică, 30 ianuarie, de la ora 10:30. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!