Daniil Medvedev Australian Open 2022 finala australian open Nadal Medvedev Australian Open live Rafael Nadal Daniil Medvedev finala Australian Open 2022 Tenis

VIDEO „Regele zgurii” devine „Regele lumii!” Nadal câștigă AO și îi lasă în urmă pe Federer și Djokovic

AO 2022: Rafael Nadal l-a învins pe Daniil Medvedev, 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5, într-o finală de povestit nepoților. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 10:30
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 17:33

Rafael Nadal - Daniil Medvedev 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5

GAME. SET. MECI & TROFEUL CU NUMĂRUL 21 DE MARE ȘLEM PENTRU RAFAEL NADAL!!! După 5 ore și 24 de minute de joc, Nadal îl învinge pe Medvedev, la capătul unei finale de infarct. La 35 de ani, tenismenul iberic câștigă pentru prima oară o finală de Grand Slam revenind de la 0-2 la seturi.

Rafael Nadal îi întrece pe Novak Djokovic și Roger Federer în clasamentul all-time care numără titlurile de mare șlem câștigate.

  1. Rafael Nadal, 21 de titluri de mare șlem
  2. Roger Federer și Novak Djokovic, câte 20 de titluri de mare șlem
  3. Pete Sampras, 14 titluri de mare șlem

2 erori neforțate comise consecutiv de Medvedev, iar Nadal va avea a doua șansă de a închide meciul. 5 ore și 20 de minute de joc, arată ceasul. 

Dublă greșeală servită de Nadal, care cedează emoțiilor și nu reușește să închidă finala. Medvedev servește pentru a prelua conducerea într-un punct critic al finalei. 

Medvedev încheie game-ul cu o scurtă elegantă, dar Nadal va servi pentru câștigarea trofeului, la reluarea jocului. 

Hold, Rafael Nadal, care se apropie la un singur game de o victorie improbabilă. 

Intrăm în a 6-a oră de joc, în timp ce Nadal mai are nevoie de numai două game-uri pentru a cuceri al doilea trofeu al carierei la Australian Open. 

Cel mai lung game al partidei se încheie în favoarea lui Nadal, care face un game crucial pe propria servă. Rafa Nadal e aproape să câștige prima sa finală de turneu de mare șlem după ce a fost condus cu 2-0 la seturi. 

Nadal lovește un passing shot extraordinar în lung de linie pentru a contura primul break în setul decisiv. 

Doar hold-uri în primele 4 game-uri ale setului decisiv. Break-ul rămâne în așteptare. 

Game alb & al patrulea set merge în contul lui Rafael Nadal! Tenismenul născut în Manacor împinge finala în set decisiv și e la un set distanță de a deveni cel mai titrat din istorie. Nadal are un singur titlu câștigat la Melbourne, în 2009 și nu a câștigat niciodată o finală de Grand Slam când a fost condus cu 2-0 la seturi. 

La Melbourne e trecut de miezul nopții, iar setul decisiv între Nadal și Medvedev stă să înceapă. De notat, modul în care Nadal a rezistat mai bine fizic în seturile 3 și 4 decât oponentul său cu 10 ani mai tânăr, Medvedev.

Nadal servește al doilea as în meci, în a cincea oră de joc și se apropie la un game distanță de a împinge finala în set decisiv. Toate acestea, după ce Medvedev a condus cu 2-0 la seturi. 

Al treilea break la rând în acest set. Nadal trece din nou în avantaj. 

Medvedev recuperează imediat break-ul. Partida începe să semene cu finalul setului 2, când s-au înregistrat 4 break-uri consecutive. 

Rafael Nadal face primul break în setul 4, iar publicul îl huiduie pe Daniil Medvedev. 

Game & prim set pentru Rafael Nadal! Spaniolul reduce din diferență, după un game la zero obținut la scorul de 5-4. Publicul erupe în Arena Rod Laver, Nadal beneficiind de călduroasa susținere a australienilor. 

Passing shot incredibil semnat de Rafael Nadal pentru a obține break-ul, la 4-4 în setul trei. Nadal va servi pentru câștigarea setului. 

Nadal face un hold muncit din greu și egalează la 3 în setul 3. Game ON?!

Game & al doilea set, Medvedev! Daniil Medvedev câștigă al doilea set într-un tiebreak dramatic, încheiat cu un passing shot de rever fenomenal. Nadal va trebui să facă ce nu a reușit niciodată pentru a cuceri titlul de mare șlem cu numărul 21: să revină de la 0-2 la seturi într-o finală de Grand Slam. Durata setului 2: 84 de minute. 

Patru break-uri la rând în finalul setului 2, iar Medvedev va servi pentru a împinge setul în prelungiri. 

Nadal are din nou break avans, după ce încheie game-ul cu o scurtă care îl face pe Medvedev să se împiedice de două ori. Nadal servește pentru a egala la seturi. 

Medvedev recuperează break-ul în setul doi. Nadal a servit doar 43% din primele servicii în teren. 

Nadal joacă un punct incredibil, la 30-15 în game-ul 4 al setului 2 și reușește primul break în partidă. Rafael Nadal a încheiat un punct de 40 de lovituri cu următoarea lovitură incredibilă.

Game & prim set, Medvedev! Numărul 2 ATP își adjudecă manșa întâi cu o lejeritate nesperată, după 42 de minute, reușind două break-uri la zero consecutiv pe serviciul lui Nadal. Început emoționat pentru multiplul campion de Grand Slam a pus doar 54% din primele servicii în teren în primul set, câștigând numai 57% din punctele jucate cu prima servă. 

Incredibil, dar adevărat: Medvedev semnează al doilea break la zero pe serviciul lui Nadal. 

Medvedev confirmă break-ul și este primul jucător cu avans de două game-uri în ultimul act al AO 2022. 

Nadal comite două greșeli neforțate la rând, iar Medvedev face primul break al finalei. 

Rafael Nadal își ține serviciul pentru a doua oară, dar nu fără mari emoții. Tenismenul spaniol reușește un passing shot incredibil, iar Medvedev contracarează cu un raliu câștigat după 26 de lovituri. Calitatea jocului, ireproșabilă, încă din primele 20 de minute ale partidei.  


Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) s-a calificat în a patra finală de turneu de mare șlem a carierei, reușind să îl elimine pe Stefanos Tsitsipas (23 de ani, 4 ATP) în semifinalele Openului Australian, scor 7-6, 4-6, 6-4, 6-1, în 2 ore și 30 de minute de joc. 

Campionul Openului American își continuă forma grozavă și se apropie la o victorie de prima poziție în clasamentul ATP. Modificarea ar urma să se facă dacă Medvedev îl învinge pe Nadal în finală, dar doar în luna februarie, o dată ce lui Novak Djokovic i se vor deduce punctele câștigate în ediția precedentă a turneului de la Melbourne.

Rafael Nadal - Daniil Medvedev, a doua întâlnire într-o finală de Grand Slam

Miza istorică a finalei Australian Open 2022:

  • Rafael Nadal poate cuceri titlul de Grand Slam cu numărul 21, caz în care i-ar depăși pe Roger Federer și Novak Djokovic în clasamentul all-time
  • Daniil Medvedev poate câștiga al doilea turneu de mare șlem consecutiv și să devină număr 1 ATP în premieră

Finala Australian Open 2022, Rafael Nadal vs. Daniil Medvedev va fi a doua ocazie în care spaniolul și rusul se vor duela în ultimul act al unei întreceri de mare șlem, după US Open 2019. 

În urmă cu 2 ani și jumătate, Nadal îl învingea pe Medvedev la Flushing Meadows, scor 7–5, 6–3, 5–7, 4–6, 6–4. 

Reacția prețioasă a lui Daniil Medvedev despre lupta istorică a marilor tenismeni în turneele de mare șlem

„O să joc din nou împotriva unuia dintre cei mai buni jucători din istorie. E amuzant că înfrunt încă o dată pe cineva care încearcă să ia titlul de mare șlem cu numărul 21. Cred că Rafa era aproape de televizor, data trecută, nu știu cu cine ținea, dar cred că și Novak va urmări meciul acesta. 

Țin minte finala cu Rafa de la US Open, a fost prima mea finală, am jucat 5 ore sau ceva pe aproape. Am jucat câteva meciuri de atunci, dar sunt pregătit. Știu că Rafa e un tenismen puternic, va trebui să joc cel mai bun tenis al meu,” a spus Daniil Medvedev în interviul oferit pe teren lui Jim Courier

Finala Openului Australian, Nadal vs. Medvedev se joacă duminică, 30 ianuarie de la ora 10:30. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!