Tenis

VIDEO Nu l-ai mai văzut așa pe Rafael Nadal niciodată: tenismenul spaniol a plâns ca un copil după calificarea în finala AO 2022

La 35 de ani, Rafael Nadal a plâns ca niciodată după ce a reușit a șasea calificare în finala Australian Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 09:25
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 12:08

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) a acces pentru a șasea oară în finala Openului Australian, învingându-l pe Matteo Berrettini (25 de ani, 7 ATP) în faza semifinalelor, scor 6-3, 6-2, 3-6, 6-3. Partida s-a întins pe durata a 2 ore și 55 de minute, Nadal avansând în ultimul act depășind momente dificile în setul al patrulea.

Tenismenul italian a început să servească extraordinar și să își ridice nivelul de joc semnificativ, începând cu setul al treilea, dar ibericul a capitalizat la prima slăbiciune manifestată de Berrettini, la scorul de 4-3 în setul 4.

Rafael Nadal, despre revenirea sa în circuit: „E dificil de înțeles cum am ajuns să joc din nou la acest nivel.”

„Oamenilor de afară le e greu să creadă, dar persoanele care au fost lângă mine în ultimele 6 luni... e dificil de înțeles cum am putut să joc la acest nivel. Mă simt norocos să pot juca tenis. Joc cu o atitudine potrivită, cu trăiri optimiste, mă simt din nou viu, în termeni de competiție. 

Mi-a fost dor de aceste emoții și mă bucur de moment. Presiunea nu e mare, nu am crezut niciodată că pot să mai revin unde sunt astăzi. Mă bucur de fiecare clipă și voi da tot ce am mai bun,” a declarat Rafael Nadal pentru Eurosport. 

La finalul meciului, Rafael Nadal nu și-a mai putut stăpâni emoțiile, izbucnind în plâns timp de câteva momente pe marginea terenului. Multiplul campion de Grand Slam a declarat în repetate rânduri că nu spera că va putea să joace la Australian Open în acest an, în ultimele săptămâni ale anului.

În decembrie, Nadal a fost depistat pozitiv la coronavirus, dar problema care l-a făcut să se îndoiască cu privire la șansele sale de a reveni în timp util pentru ediția 2022 a Openului Australian e afecțiunea piciorului său, tenismenul în vârstă de 35 de ani având osul scafoid rupt în două și jucând, în consecință, cu dureri constante. 

Modifică setările cookies