Rafael Nadal Australian Open 2022 Australian Open 2022 Rafael Nadal finala Australian Open Rafael Nadal Matteo Berrettini Rafael Nadal plange Tenis

VIDEO Nu l-ai mai văzut așa pe Rafael Nadal niciodată: tenismenul spaniol a plâns ca un copil după calificarea în finala AO 2022

La 35 de ani, Rafael Nadal a plâns ca niciodată după ce a reușit a șasea calificare în finala Australian Open. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 09:25
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 12:08

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) a acces pentru a șasea oară în finala Openului Australian, învingându-l pe Matteo Berrettini (25 de ani, 7 ATP) în faza semifinalelor, scor 6-3, 6-2, 3-6, 6-3. Partida s-a întins pe durata a 2 ore și 55 de minute, Nadal avansând în ultimul act depășind momente dificile în setul al patrulea.

Tenismenul italian a început să servească extraordinar și să își ridice nivelul de joc semnificativ, începând cu setul al treilea, dar ibericul a capitalizat la prima slăbiciune manifestată de Berrettini, la scorul de 4-3 în setul 4.

Rafael Nadal, despre revenirea sa în circuit: „E dificil de înțeles cum am ajuns să joc din nou la acest nivel.”

„Oamenilor de afară le e greu să creadă, dar persoanele care au fost lângă mine în ultimele 6 luni... e dificil de înțeles cum am putut să joc la acest nivel. Mă simt norocos să pot juca tenis. Joc cu o atitudine potrivită, cu trăiri optimiste, mă simt din nou viu, în termeni de competiție. 

Mi-a fost dor de aceste emoții și mă bucur de moment. Presiunea nu e mare, nu am crezut niciodată că pot să mai revin unde sunt astăzi. Mă bucur de fiecare clipă și voi da tot ce am mai bun,” a declarat Rafael Nadal pentru Eurosport. 

La finalul meciului, Rafael Nadal nu și-a mai putut stăpâni emoțiile, izbucnind în plâns timp de câteva momente pe marginea terenului. Multiplul campion de Grand Slam a declarat în repetate rânduri că nu spera că va putea să joace la Australian Open în acest an, în ultimele săptămâni ale anului.

În decembrie, Nadal a fost depistat pozitiv la coronavirus, dar problema care l-a făcut să se îndoiască cu privire la șansele sale de a reveni în timp util pentru ediția 2022 a Openului Australian e afecțiunea piciorului său, tenismenul în vârstă de 35 de ani având osul scafoid rupt în două și jucând, în consecință, cu dureri constante. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!