Premiere absolute cauzate de lipsa lui Novak Djokovic! AO 22, primul Grand Slam cu Nadal, dar fără Federer și Djokovic

rafael nadal Australian Open 2022 Novak Djokovic Australian Open Roger Federer Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 16:31
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 16:43

Australian Open 2022 este doar al doilea Grand Slam ratat de Novak Djokovic în cariera sa, începută în 2003. 

Absența lui Novak Djokovic în ediția 2022 a Openului Australian schimbă drastic configurația turneului și conferă mai multe premiere în tenisul masculin modern.

În primul rând, din 2005 încoace, când a început să participe la turneele de mare șlem, Novak Djokovic a participat la 66 Grand Slam-uri, ratând numai două competiții de mare șlem. Sârbul a ratat ediția 2017 a Openului American, din cauza unei fracturi de cot și absentează acum de la Australian Open, oprind o serie de 16 prezențe consecutive în marile turnee de tenis. 

Australian Open 2022, doar al doilea Grand Slam ratat de Novak Djokovic, din 68 de apariții posibile

În al doilea rând, Australian Open nu s-a mai desfășurat în lipsa unuia dintre Roger Federer și Novak Djokovic din penultimul an al secolului trecut, mai precis în 1999.

Atunci, suprafața de joc utilizată la Melbourne avea culoarea verde, iar în finala ediției din acel an s-au duelat rusul Yevgeny Kafelnikov și suedezul Thomas Enqvist. 

Australian Open 2022, primul Grand Slam cu Nadal fără marii săi rivali, Federer și Djokovic

Deși este tenismen profesionist din 2001, Rafael Nadal a ajuns la vârsta de 35 de ani fără să joace într-un turneu de mare șlem în care pe tabloul principal nu au fost prezenți Roger Federer și Novak Djokovic.

Va fi o premieră absolută în cariera spaniolului născut în Manacor, care nu este însă favorit principal la câștigarea trofeului, acest statut revenindu-i numărului 2 ATP, finalist anul trecut la Melbourne, Daniil Medvedev. 

În contextul absenței lui Novak Djokovic, Rafael Nadal are o șansă rarisimă de a cuceri titlul de mare șlem cu numărul 21 și de a-i egala sârbului performanța de a avea minim 2 trofee câștigate în toate cele patru Grand Slam-uri.

Nadal a câștigat o singură dată Openul Australian, în urmă cu 13 ani. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!