Rafael Nadal Daniil Medvedev finala Australian Open 2022 Daniil Medvedev Australian Open 2022 Novak Djokovic Australian Open Rafael Nadal Australian Open 2022 Tenis

„Expulzat” din Australia, Novak Djokovic regretă finala Australian Open 2022: sârbul pierde teren, indiferent de rezultat

Daniil Medvedev poate urca în premieră pe prima poziție a clasamentului ATP, în timp ce Rafael Nadal îi poate întrece pe Federer și Djokovic în clasamentul all-time al Grand Slam-urilor câștigate. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 09:00
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 09:10

Indiferent de rezultatul finalei Australian Open 2022, Novak Djokovic are de pierdut. Absent al acestei ediții în urma deciziei luate de autoritățile australiene de a-i anula viza, tenismenul sârb va avea de recuperat deficitul adus de desfășurarea primului Grand Slam al anului.

Cel mai titrat tenismen din istoria Openului Australian, având 9 titluri în palmares, Novak Djokovic și-a văzut seria de trei titluri consecutive oprită, iar încheierea turneului îi va aduce un nou minus în clasamentele tenisului. 

Novak Djokovic, marele perdant al AO 2022 

În cazul în care Daniil Medvedev îl va învinge pe Rafael Nadal, Novak Djokovic va pierde locul 1 în clasamentul ATP, poziție pe care o ocupă fără întrerupere din ianuarie 2020. În această perioadă, Djokovic a devenit jucătorul cu cele mai multe săptămâni petrecute ca lider mondial, ajungând la 356 de săptămâni.

Daniil Medvedev nu va urca pe locul 1 ATP nici în caz de victorie decât începând cu luna februarie, întrucât ediția 2021 a Openului Australian s-a încheiat în data de 21 februarie. 

Dacă Rafael Nadal se impune la Melbourne, Novak Djokovic pierde teren în ierarhia all-time care numără titlurile de mare șlem câștigate. Pentru prima dată în istorie, Nadal ar trece pe locul întâi în acest clasament, depășindu-i pe Roger Federer și Novak Djokovic. 

În prezent, toți cei trei mari tenismeni ai acestui secol sunt la egalitate pe locul 1 în acest clasament, cu câte 20 de titluri cucerite. 

Finala Australian Open 2022, Rafael Nadal - Daniil Medvedev începe la ora 10:30 și va fi transmisă live text pe www.sport.ro.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!