Tenis

Tsitsipas, învins a 7-a oară de rivalul Medvedev, în 9 meciuri: „Am fost victimă a arbitrajului. Medvedev nu e cel mai matur.” 

Stefanos Tsitsipas a lansat un atac la adresa rivalului său, Daniil Medvedev, catalogându-l imatur. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 20:24
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 20:24

Semifinala Openului Australian desfășurată între Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas nu s-a încheiat fără conflicte. Tenismenul rus, număr 2 ATP s-a înfuriat pe arbitrul de scaun pentru că acesta nu l-ar fi avertizat la timp pe Stefanos Tsitsipas pentru coaching.

Arbitrul de scaun a recurs la o metodă inedită, cerându-i grecoaicei Eva Azderaki-Moore, arbitru din Grecia să stea în tunel, lângă loja lui Tsitsipas, pentru a auzi dacă tatăl și antrenorul lui Stefanos, Apostolos îi oferă sau nu indicații în timpul meciului.

  • Tsitsipas, învins a 7-a oară de rivalul Medvedev, în 9 meciuri: „Am fost victimă a arbitrajului. Medvedev nu e cel mai matur.”

Tsitsipas a fost avertizat, în cele din urmă, dar jucătorul grec se consideră o victimă a unui tratament imparțial acordat de arbitri, în ceea ce îl privește.

Stefanos Tsitsipas: „E amuzant când se enervează. Medvedev nu e cea mai matură persoană, oricum.”

Chestionat despre reacția nervoasă a lui Medvedev, Tsitsipas a răspuns: „E amuzant când se enervează. Nu sunt atent la lucrurile astea. Știu că unora le place să facă anumite chestii de acest gen pentru a-ți fura concentrarea, ar putea fi o tactică, dar e în regulă. Nu e cea mai matură persoană, oricum,” a declarat Stefanos Tsitsipas despre Daniil Medvedev.

Întrebat dacă într-adevăr a primit vreo indicație din partea tatălui său, Apostolos, Stefanos a replicat: „Nu am primit nicio indicație. Nu aud nimic când joc, e imposibil. Publicul e atât de gălăgios, la fiecare punct. Trebuie să ai un super-auz pentru a putea auzi ce îți spune antrenorul. 

În meciul cu Benoit Paire, antrenorul meu era la 5 kilometri distanță, dar am primit avertisment pentru coaching. Cred că acela a fost cel mai amuzant moment de la Australian Open,” a adăugat tenismenul grec, număr 4 ATP. 

Stefanos Tsitsipas: „Mă vânează de mult timp. Sunt o victimă.”

„M-au vânat de mult timp. Simt că am primit câteva avertizări pentru coaching în trecut, iar asta îi face pe arbitri să fie mereu atenți la loja mea, fără să se mai uite nici măcar un pic în loja adversarului. 

Simt că sunt o victimă a acestui tratament de mult timp. Arbitrii nu vor înțelege că nu aud nimic în timpul meciului. Încerc să caut soluții, să citesc jocul și să îl recreez în mintea mea înainte ca punctul să înceapă. 

Ultimul lucru pe care îl vreau e să aud pe cineva dându-mi ponturi și sfaturi pe teren. Nu sunt tipul de persoană care ar putea să asculte indicațiile în timpul meciurilor,” a completat Stefanos Tsitsipas, învins de Medvedev în 4 seturi, scor 7-6, 4-6, 6-4, 6-1, în 2 ore și 30 de minute de joc. 

Modifică setările cookies