Stadion Sibiu FC Hermannstadt modernizare renovare stadion Stadion Municipal Sibiu Liga 2

GALERIE FOTO Imagini spectaculoase de la Sibiu! Renovarea stadionului se apropie de final

FC Hermannstadt va putea juca la Sibiu, pe noul stadion renovat, începând cu anul 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Noiembrie 2021, 12:01
Data actualizarii: Joi 25 Noiembrie 2021, 12:28

Primăria din Sibiu anunță că lucrările de renovare ale Stadionului Municipal Sibiu se apropie de sfârșit. 

Lucrările sunt finalizate în proporție de 85% 

Arena, inaugurată în 1920 și renovată de mai multe ori, ultima dată în 2006, trece printr-un amplu proces de modernizare pentru a se încadra în standardele UEFA. Începând cu 2018, s-au demolat Peluza Nord și Tribuna 1 și s-a reabilitat Tribuna 0 și Peluza Sud, iar ulterior s-a reconstruit peluza și tribuna distruse. Lucrările au ajuns la un procent de finalizare de 85%, iar FC Hermannstadt ar putea să joace aici primele meciuri, începând cu ultimele etape ale sezonului actual. 

Din imagini se constată că majoritatea lucrărilor la structură sunt finalizate, în următoarele luni urmând să se fixeze plăcile prefabricate ale Tribunei 1, acoperișul pe trei părți ale stadionului, scaunele noi și pista de atletism. Muncitorii lucreaza deja la închiderea spațiilor de la Tribuna 0 cu geamuri termopan, acolo unde se vor afla lojele și birourile clubului, dar și să amenajeze spațiul exterior al arenei. 

Modernizarea costă 30 milioane de euro, iar gazonul e identic cu cel de pe Camp Nou 

Noul stadion din Sibiu va avea 12.363 de locuri, din care o zona VIP cu 100 de locuri în 10 loje și alte 320 de locuri VIP în tribună, dar și o sală de atletism, o sală de box, un bar, un lounge VIP, o zonă media modernă cu două studiouri TV, cabinete medicale și multe spații tehnice. 

De asemenea, vor exista o instalație de nocturnă puternică, un sistem de sonorizare, unul de supraveghere video și o tabelă de scor electronică moderne, iar grupurile sanitare vor fi adaptate pentru persoane cu dizabilități, în toate corpurile de construcție. Costul lucrării este estimat la 30 de milioane de euro, iar suprafața de joc va fi și ea modernizată, urmând să aibă 105 metri lungime și 68 lățime, cât cea de pe Camp Nou din Barcelona, iar gazonul va fi natural, ramforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

FC Hermanstadt, șanse mari să revină în Liga 1

Pe arena din Parcul Sub Arini, deținută acum de Primăria SIbiu, au evoluat, de-a lungul timpului, echipele Societatea Gimnastică Sibiu (1927-1945), Șoimii Sibiu (1927-1986), Inter Sibiu (1986-2000), FC Sibiu (2003-2007), Voința Sibiu (2009-2012) și FC Hermannstadt (2015-2020). Ultima, finalistă a Cupei României (2017-2018 / 0-2 cu CSU Craiova), a retrogradat din Liga 1 la finalul sezonului trecut, după meciurile de baraj cu CS Mioveni, și ocupă acum locul al treilea în clasamentul diviziei secunde, cu 31 de puncte în 14 etape jucate, după Petrolul  (39p) și "U" Cluj (33p).

Echipa are șanse mari să se califice în play-off-ul de promovarea în Liga 1. Sibienii îi au pe Dani Coman (președinte) și Dănuț Perjă (director sportiv) în conducere, pe Marius Măldărășanu și Marian Rada pe banca tehnică și mai mulți jucători cu experiență în lot, precum Florin Bejan, Alexandru Mățel, Ionuț Stoica, Valentin Buhăcianu, Silviu Balaure, Andrei Lungu, Ionuț Năstăsie și Petrișor Petrescu. În ultimii ani, echipa a disputat multe meciuri de pe teren propriu pe stadionul "Gaz Metan" din Mediaș.    

Aici vedeți VIDEO cu imaginile cu stadionul. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!