GALERIE FOTO Două arene din România, nominalizate pentru titlul de ”Stadionul anului 2022”

Stadion Sibiu Stadion Giulesti stadion rapid Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 19:16
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 19:16

Două arene din România sunt nominalizate pentru titlul de ”Stadionul anului 2022”.

Site-ul stadiumdb.com, care deține toate informațiile necesare despre stadioanele construite în toată lumea, a organizat un concurs pentru toate arenele inaugurate în 2022. Aici participă și stadionul Rapidului, dar și cel din Sibiu.

Cei de la site-ul mai sus menționat îi invită pe fani să voteze stadionul anului. Mai exact, cine votează pentru acest concurs trebuie să întocmească un ”top 5”. Aici participă și arene din Iraq, Australia, Senegal, Paraguay sau China!

Detaliile stadionului din Sibiu

Noul stadion din Sibiu are 12.363 de locuri, din care o zona VIP cu 100 de locuri în 10 loje și alte 320 de locuri VIP în tribună, dar și o sală de atletism, o sală de box, un bar, un lounge VIP, o zonă media modernă cu două studiouri TV, cabinete medicale și multe spații tehnice. 

De asemenea, există o instalație de nocturnă puternică, un sistem de sonorizare, unul de supraveghere video și o tabelă de scor electronică moderne, iar grupurile sanitare sunt adaptate pentru persoane cu dizabilități, în toate corpurile de construcție. 

Costul lucrării este estimat la 30 de milioane de euro. Suprafața de joc este și ea modernizată, cu 105 metri lungime și 68 lățime. Gazonul este natural, ramforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

Detaliile stadionului Rapid

Noul Stadion Giuleşti, care este omologat UEFA categoria 4, are o suprafaţă desfăşurată construită de 40.522 mp şi beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic. 

Pe lângă terenul de fotbal, acesta cuprinde şi săli de antrenamente pentru diverse discipline precum karate, box, lupte, judo, atletism sau popice, o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă, sală de recuperare şi pistă de atletism. 

Arena mai dispune de spaţii de cazare pentru sportivi, vestiare şi camere de recuperare pentru sportivi, cabinet medical, zonă de testare antidoping, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (75 de locuri), spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), spaţii pentru VIP (peste 900 de locuri).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!