Dinamo antrenor dinamo Claudiu Vaiscovici Mircea Rednic Scandal Superliga

EXCLUSIV Rednic, apărat în conflictul cu jucătorii. "Să plece ei, nu antrenorul! Se cred mai fotbaliști decât sunt!"

Antrenorul lui Dinamo este apărat de un fost coechipier, împotriva răscoalei jucătorilor din vestiar. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Decembrie 2021, 14:34
Data actualizarii: Vineri 10 Decembrie 2021, 16:18
Claudiu Vaișcovici (59 ani), fost atacant important la Dinamo, Dunărea Galați, Oțelul Galați, Victoria, Progresul, Sportul Studențesc, Bursaspor și Zimbru Chișinău, care are și 10 selecții pentru naționala României, dar a fost și un antrenor respectat în Centrul de Copii și Juniori din Ștefan cel Mare, îl apără pe Mircea Rednic, aflat în plin conflict cu mai mulți jucători importanți ai echipei. Vaișcovici și Rednic au fost colegi la Dinamo, la finalul anilor '90, când au câștigat campionatul, Cupa României și au atins semifinala Cupei Cupelor, într-una dintre cele mai valoroase echipe din istoria "câinilor". 
 

"Mai sper doar să prindem un loc de baraj"

"Cu cât trec etape și nu se acumulează puncte și ecartul crește, cu atât e mai rea situația. De la etapă la etapă. Sper să prindem un loc de baraj, asta mai sper. E foarte gravă situația. E o mare bulibășeală în club, vrea toată lumea să conducă, să ia hotărâri, să aibă influență, să fie mai șef decât șefii.     
 
Și cu jucătorii ăștia, și fără jucătorii ăștia, ce rezultate a avut Dinamo? Nimic! Cred că sunt acolo niște jucători care se cred mai fotbaliști decât sunt. Au mai plecat de pe la Dinamo, plângeau că nu li se dă drumul ca să joace în străinătate și nu au realizat cam nimic pe afară, au ajuns înapoi cu coada între picioare. Au jucat, pe unde s-au dus, tot ce joacă și la Dinamo, aproape nimic.  
 

"Sorescu trebuia lăsat să se transfere"

Sorescu, când a venit nu atingea terenul de ce fugea, am zis că o să fie jucător foarte bun. Dar a ajuns să facă o mie și una de figuri. Trebuia lăsat să se transfere. Dați-le drumul la toți, ca să nu mai avem scandaluri. Restul, dacă pot să joace, bine. Dacă nu pot să joace, aduceți alții. 'Afară cu Rednic! Afară cu Rednic!'. Cum să-l dai pe Rednic, că e antrenorul, scouterul, avocatul, sponsorul echipei...  
 
S-au tot schimbat antrenorii și rezultatele tot proaste sunt. Mulțescu, Uhrin, Bonetti, Rednic nu au fost buni, dar jucătorii au fost excelenți! E clar și o problemă la nivel de jucători, la nivel de profesionalism, de dăruire. Nu sunt în stare să dea un gol, să apere un rezultat, să stea în teren, să domine un adversar... Și de vină e Rednic! Nu cred că trebuie reformat total lotul, dar cred că trebuie renunțat la Sorescu, Matei și Filip, nu la Mircea Rednic. 
 

"Aș fi vrut să fie vreo trei-patru echipe în situația Clinceniului"

S-au perindat prea mulți jucători, iar nivelul lor e din ce în ce mai slab. Uhrin mai avea echipă, dar au plecat și aia. Bonetti a avut juniorii și ce mai rămăsese la club. A câștigat șase puncte, dar am câștigat cu Voluntari din greșeală și cu Clinceni pentru că erau la pământ și aia, le plecase jumătate de lot în vară. Și am început să luăm și de la ăia, și de la ăia, și de ăia... Aș fi vrut să fie vreo trei-patru echipe în situația Clinceniului, ca să fim noi mai bine, să nu avem emoții cu retrogradarea.   
 
Avem trei Dinamo, CS-ul, clubul din Liga 1 și echipa lui Badea. Când văd că se vorbește de academia lui Dinamo îmi vine să râd. Ce academie, fraților? Că aia nu e academie, se plimbă prin tot orașul ca să se antreneze. Academia trebuie să aibă buget de milioane, bază sportivă proprie, antrenori competenți. Să ai 5-6 terenuri, internat, să îi duci la școală, să aibă cantină, echipament, vitamine. Hagi are 10 terenuri și mai face încă cinci, aia e academie. La Dinamo e o minune că mai scot jucători pentru echipa mare", a declarat  Vaișcovici pentru Sport.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!