Daniil Medvedev conferinta de presa Australian Open 2022 Daniil Medvedev finalist Australian Open Rafael Nadal Daniil Medvedev finala Australian Open 2022 Tenis

Daniil Medvedev, profund afectat de tratamentul publicului australian: „Nu mai visez. Nu cred că o să mai joc după 30 de ani.”

Daniil Medvedev s-a declarat profund dezamăgit de tratamentul primit din partea publicului din Arena Rod Laver. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 18:10
Data actualizarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 18:10

Daniil Medvedev a transmis un mesaj alarmant în conferința de presă organizată după încheierea finalei Openului Australian, pierdute cu Rafael Nadal în 5 seturi, scor 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5, la finalul a 5 ore și 24 de minute de joc.

Medvedev (25 de ani) a lăsat de înțeles că a fost profund dezamăgit de împotrivirea de care a avut parte, publicul de la Melbourne fiind partizan și oferindu-i un tratament preferențial multiplului campion de Grand Slam

Daniil Medvedev: „Copilul care visa să joace tenis nu mai trăiește în mine, începând de azi.”

Numărul 2 ATP s-a plâns arbitrului de scaun, John Blom, în legătură cu zgomotul produs de aceștia între serve, dar și de comportamentul spectatorilor, care au făcut liniște pentru Rafa Nadal și l-au susținut frenetic, dar l-au intimidat pe Medvedev și nu i-au apreciat în mod egal reușitele. 

„Nu sunt dezamăgit cu jocul meu, de înfrângere. Nu o să vorbesc despre public. O să dau doar un mic exemplu: înainte ca Rafa să servească în setul 5, spre surprinderea mea, cineva a strigat 'Haide, Daniil!', iar toată lumea a cerut să se facă liniște. Înainte de serva mea, nimeni nu a cerut să se facă liniște. E dezamăgitor. E lipsit de respect, nu sunt sigur că voi mai vrea să joc tenis după 30 de ani,” a declarat Daniil Medvedev

„Copilul care visa nu mai trăiește în mine, începând de azi. Va fi mai greu să continui să joc tenis, în condițiile astea. Cred că și naționalitatea mea joacă un rol,” a adăugat Medvedev. 

„Când am început să devin puțin mai bun, să ajung în top 20-30 și să joc cu Novak, Roger, Rafa, am avut câteva meciuri dure. Nu îi bătusem încă și îmi amintesc că erau multe discuții despre cum noua generație trebuie să joace mai bine, oamenii spuneau că vor ca noua generație să fie mai bună, să fie mai puternică. Și eu aprobam, voiam să le facem viața grea pe teren, dar se pare că oamenii ăștia mințeau. 

De fiecare dată când am ieșit pe teren în aceste meciuri mari nu am văzut mulți oameni care au vrut ca eu să câștig,” a declarat Daniil Medvedev în conferința de presă organizată după finala Australian Open 2022.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!