Tenis

Medvedev, declarație intrigantă după finală: „Ăștia care spuneau că vor ca noua generație să îi bată pe cei mari mințeau”

Daniil Medvedev le-a relatat jurnaliștilor povestea junioratului său și singurele motive pentru care va continua să mai joace tenis, arătându-se dezamăgit de modul în care a fost tratat la AO 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 10:30
Data actualizarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 11:15

Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) a pierdut a treia finală de Grand Slam, din cele patru în care s-a calificat, iar conferința sa de presă susținută după încheierea meciului a surprins prin modul în care tenismenul rus a abordat-o. 

„Va fi un alt tip de conferință de presă. Voi încerca să fiu scurt”, a spus Medvedev, înainte ca vreun jurnalist să îi adreseze o întrebare. „Și să vă spun povestea unui copil mic care a visat să facă lucruri mari în tenis. Am luat prima rachetă în mână când aveam șase ani – ce repede trece timpul! Când aveam 12 ani, mă antrenam, jucam niște turnee acasă, mă uitam bineînțeles la Grand Slam-uri la televizor, unde jucau marii jucători susținuți de fani. Visam să fiu acolo,” a adăugat tenismenul din Federația Rusă. 

Daniil Medvedev, huiduit și deranjat de publicul din Arena Rod Laver

A început să joace câteva turnee de tenis din Europa, apoi a jucat finală la Jocurile Olimpice ale Tineretului: „Cred că se numeau Festivalul Olimpic al Tineretului. A fost frumos, am avut jucat pe un teren central. A fost în Turcia. Aș spune că au fost poate o mie de oameni, două mii în tribune. A fost foarte tare, uimitor să fiu acolo. Au fost momentele în care am visat și mai mult; și mai departe. Și visul fiecărui junior este să joace în Grand Slam de juniori. Acolo poți să-i vezi pe profesioniști, să fii aproape de ei. La US Open chiar mănânci la restaurant cu ei. Sunt momente grozave, în care îți spui: Uau, vreau să fiu acolo în acest Grand Slam jucând împotriva celor mai buni din lume!

Dar există câteva momente în cariera mea – câteva înfrângeri dureroase – după care acest copil n-a mai fost sigur că ar trebui să continue să viseze la aceste lucruri mari. (…) Momente în care puștiul acesta a încetat să mai viseze. Iar astăzi a fost unul dintre ele. Nu am de gând să spun de ce, exact, dar azi, în timpul meciului, am înțeles că o să joc tenis pentru mine, pentru a asigura traiul familiei, pentru oamenii care au crezut în mine,” a spus Medvedev.

„De acum încolo o să joc doar pentru mine, bineînțeles pentru toți rușii – pentru că simt mult sprijin acolo. Dacă există un turneu pe terenuri rapide la Moscova, înainte de Roland Garros sau Wimbledon, o să merg acolo, cu riscul să ratez Wimbledon sau Roland Garros sau orice altceva. Puștiul a încetat să mai viseze. Copilul va juca de-acum pentru el. Asta e. Asta e povestea mea. Mulțumesc că ați ascultat-o”, a adăugat Daniil Medvedev, rugându-i pe jurnaliști să nu îl întrebe despre povestea sa, potrivit Treizecizero

Medvedev: „Se pare că oamenii ăștia mințeau.”

„Copilul care visa nu mai trăiește în mine, începând de azi. Va fi mai greu să continui să joc tenis, în condițiile astea. Cred că și naționalitatea mea joacă un rol,” a adăugat Medvedev. 

„Când am început să devin puțin mai bun, să ajung în top 20-30 și să joc cu Novak, Roger, Rafa, am avut câteva meciuri dure. Nu îi bătusem încă și îmi amintesc că erau multe discuții despre cum noua generație trebuie să joace mai bine, oamenii spuneau că vor ca noua generație să fie mai bună, să fie mai puternică. Și eu aprobam, voiam să le facem viața grea pe teren, dar se pare că oamenii ăștia mințeau,” a completat Medvedev.

Până astăzi, Medvedev a câștigat premii totale în valoare de $23,260,986 numai din rezultatele înregistrate în competițiile de tenis jucate. 

Daniil Medvedev a fost învins de Rafael Nadal în ultimul act al Openului Australian 2022, după ce a condus cu 6-2, 7-6, 3-2 și 40-0. Partida s-a încheiat după 5 ore și 24 de minute, 6-2, 7-6, 4-6, 4-6, 5-7. 

Modifică setările cookies