Tenis

VIDEO Și băieții plâng câteodată! Rafael Nadal, bucurie în lacrimi, alături de tatăl său, Sebastian, la Melbourne

Rafael Nadal și-a îmbrățișat tatăl la câteva clipe după încheierea finalei cu Daniil Medvedev, întinse pe durata a 5 ore și 24 de minute. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 22:40
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 22:56

Prezență obișnuită în loja lui Rafael, tatăl tenismenului, Sebastian Nadal (59 de ani) a izbucnit în lacrimi, la câteva secunde după ce fiul său a reușit să câștige al doilea trofeu al carierei la Melbourne.

Calificat în a șasea finală a Openului Australian, Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) a semnat prima victorie în ultimii 13 ani la Australian Open și nu a ezitat să savureze succesul alături de tatăl său. 

Nadal l-a învins pe Medvedev, scor 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5, la capătul a 5 ore și 24 de minute de joc. 

Rafael Nadal a câștigat primul Grand Slam la care a fost antrenat de Carlos Moya și Marc Lopez

Cum arăta tatăl lui Rafael Nadal în 2009, când fiul său câștiga primul titlu la Melbourne

În 2009, când se impunea pentru prima dată în Openul Australian, Rafael Nadal îl învingea pe Roger Federer în 5 seturi, scor 7-5, 6-3, 6-7, 3-6, 6-2. Din staff-ul său făcea parte atunci Toni Nadal, care îl antrenează în prezent pe Felix Auger-Aliassime, tenismenul care a avut minge de meci în fața rusului Daniil Medvedev, în sferturile AO 2022. 


Primii oameni care l-au felicitat pe Rafa Nadal pentru victorie au fost membrii staff-ului său, printre care antrenorii Carlos Moya și Marc Lopez, după care Nadal și-a îmbrățișat tatăl, într-un schimb scurt de cuvinte care i-a regăsit pe amâdnoi cu lacrimi în ochi. 

Rafael Nadal a preluat pentru prima dată conducerea în ierarhia all-time care numără titlurile de mare șlem câștigate, dar rămâne număr 5 în clasamentul ATP. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies