Tenis

Barty, Muguruza, Sabalenka, Răducanu: traseul imposibil pe care îl va avea Simona Halep la Australian Open 2022 

Simona Halep are un traseu virtual cu nivel de dificultate nemaiîntâlnit în Openul Australian, ediția 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 08:03
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 08:12

Tragerea la sorți a Openului Australian i-a oferit Simonei Halep un tratament favorabil în primele două tururi, dar, începând cu turul al treilea, jucătoarea din România (15 WTA, 30 de ani) va avea parte de un parcurs infernal.

Pentru a nu pierde puncte în ierarhia WTA, Simona Halep are nevoie de o calificare în sferturile de finală ale competiției, urmând să câștige puncte doar în cazul în care va ajunge până în semifinale sau mai departe.

Traseul de foc al Simonei Halep la Australian Open 2022

  • Tur 1: Magdalena Frech (105 WTA)
  • Tur 2: Beatriz Haddad Maia (88 WTA) / jucătoare din calificări
  • Tur 3: Emma Răducanu (18 WTA) / Sloane Stephens (68 WTA)
  • Optimi: Garbine Muguruza (3 WTA)
  • Sferturi: Anett Kontaveit (7 WTA)
  • Semifinale: Aryna Sabalenka (2 WTA)
  • Finală: Ashleigh Barty (1 WTA)

În primul tur, Simona Halep va înfrunta poloneza Magdalena Frech (105 WTA), pe care a învins-o în unica întâlnire directă, derulată pe zgura de la Praga, în 2020. 

O victorie în runda inaugurală i-ar aduce Simonei Halep în turul secund jucătoarea mai bună a duelului dintre Beatriz Haddad Maia (88 WTA) și o jucătoare venită din calificări. 

Turul 3 este însă momentul din care turneul va căpăta o altă greutate pentru Simona Halep. Nivelul de dificultate va crește brusc, Simona Halep urmând să se dueleze, în cel mai probabil caz, cu o campioană de Grand Slam: Sloane Stephens ori Emma Răducanu.

A doua săptămână a turneului ar propune pentru Simona Halep o serie de meciuri cu Garbine Muguruza, Anett Kontaveit, Aryna Sabalenka și Ashleigh Barty, toate acestea, jucătoare care au reușit să o învingă pe sportiva din țara noastră, cu precădere pe suprafețele rapide de joc. 

Modifică setările cookies