Tenis

Ilie Năstase, show la declarații! A explicat, pas cu pas, cum își domină Simona Halep adversarele

Simona Halep a câștigat azi turneul de la Melbourne, ultimul pe care l-a jucat înainte de Australian Open, care debutează pe 17 ianuarie.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 20:26
Data actualizarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 20:39

Chiar înaintea finalei cu rusoaica Veronika Kudermetova, 6-2, 6-3, Simona Halep a anunțat că se retrage de la turneul care începe luni la Sydney. 

Ilie Năstase știe exact strategia Simonei și felul în care își ridică nivelul mental când intră pe teren.

Ilie Năstase a "citit" planul Simonei Halep

Ilie Năstase, promotor al tenisului spectacol în vremea romantică a sportului alb, a explicat cum își domină Simona adversarele. Primul lider din istoria ATP a sesizat perfect cum constănțeanca reușește să scoată cea mai bună versiune din ea pe teren. 

“Adrian Marcu, Daniel Dobre sunt foşti jucători de tenis, au experienţă mare şi în antrenorat, este foarte bine pentru Simona. Dar odată ce a intrat pe teren, nu poate să îi mai spună nimeni nimic. Este doar ea.

Nici Marcu, nici Dobre, nici taică-su, nici eu, nu putem să îi mai dăm niciun sfat când e pe teren. Va avea o săptămână în care să se pregătească pentru Australian Open şi la ce formă a arătat până acum, poate să arate lucruri bune”, a declarat Ilie Năstase, potrivit fanatik.ro.

Ilie Năstase, fost președinte al FRT, a ocupat după 1989 și funcția de căpitan al echipei de Cupa Davis, dar și căpitan al reprezentativei de Fed Cup. Pe Simona o cunoaște de când constănțeanca avea șase ani și se pregătea la complexul IDU din Mamaia. 

"Mulțumesc echipei mele. Știu că nu e ușor să lucrați cu mine. Haideți să continuăm să câștigăm, pentru că îmi place sentimentul ăsta”, a spus Simona Halep, privind către loja sa, ocupată de Adrian Marcu, antrenor, Teo Cercel, preparator fizic și Marian Gheba, kinetoterapeut.  

Simona Halep a câştigat azi turneul Melbourne Summer Set 1 (WTA 250), dotat cu premii totale de 239.477 de dolari americani, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, cu 6-2, 6-3.

Simona Halep, 31.000 de dolari la Melbourne

Halep (30 ani, 20 WTA), a doua favorită, s-a impus după o oră şi 14 minute, câştigând primul să titlu în Australia.

Simona Halep a fost recompensată pentru titlu cu 31.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar Kudermetova s-a ales cu 18.037 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Simona Halep a cucerit cele 23 de titluri la simplu astfel: şase în 2013 - Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, două în 2014 - Doha, Bucureşti, trei în 2015 - Shenzhen, Dubai, Indian Wells, trei în 2016 - Madrid, Bucureşti, Montreal, unul în 2017 - Madrid, trei în 2018 - Shenzhen, Roland Garros, Montreal, unul în 2019 - Wimbledon, trei în 2020 - Dubai, Praga, Roma.

Modifică setările cookies