Tenis

Mats Wilander bagă frica în adversarele Simonei Halep. Argumentele suedezului și de ce amintește de Sabalenka

Simona Halep, început de an perfect, cu triumf la Melbourne.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 19:09
Data actualizarii: Duminica 09 Ianuarie 2022, 19:32

Simona Halep a câştigat azi turneul Melbourne Summer Set 1 (WTA 250), dotat cu premii totale de 239.477 de dolari americani, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, cu 6-2, 6-3.

Halep (30 ani, 20 WTA), a doua favorită, s-a impus după o oră şi 14 minute, câştigând primul să titlu în Australia.

  • Mats Wilander

Mats Wilander, multiplu campion în turneele de GS, a avut cuvinte de laudă pentru constănțeanca în vârstă de 30 de ani.

"Simona Halep va fi foarte dificil de învins. Nu o să "ucidă" pe nimeni pe teren în materie de putere, dar nu așa a câștigat cele două titluri de Grand Slam pe care le are în palmares. E foarte experimentată, nu e o jucătoare în vârstă, dar are experiență în comparație cu majoritatea adversarelor sale.

E adevărat că nu are armele adversarelor sale, dar cred că depinde doar de ea dacă va mai câștiga titluri de Grand Slam. Apare mereu pe teren pregătită să lupte, va fi foarte greu pentru oricine o întâlnește.

Cred că Simona are șanse foarte mari să se lupte pentru cea mai înaltă poziție în clasamentul WTA. Cred că e mult mai simplu să fii sus în clasament decât să câștigi un Grand Slam. Ca să fii pe locurile 1, 2 sau 3 tot ce trebuie să faci e să fii constant.

Ca să câștigi un Grand Slam ai nevoie de noroc, ai nevoie să nu întâlnești o jucătoare precum Sabalenka, o tenismenă care lovește foarte puternic. Totuși, cred că încrederea ei crește de fiecare dată când e la un turneu major. Cred că va mai cuceri un titlu de Grand Slam și dacă continuă să joace ca până acum, va reveni în Top 3 WTA", a declarat Mats Wilander, potrivit eurosport.ro.

Citește AICI discursul Simonei la finele meciului cu Veronika Kudermetova

  • Simona Halep a fost recompensată pentru titlu cu 31.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar Kudermetova s-a ales cu 18.037 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Simona Halep a cucerit cele 23 de titluri la simplu: şase în 2013 - Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, două în 2014 - Doha, Bucureşti, trei în 2015 - Shenzhen, Dubai, Indian Wells, trei în 2016 - Madrid, Bucureşti, Montreal, unul în 2017 - Madrid, trei în 2018 - Shenzhen, Roland Garros, Montreal, unul în 2019 - Wimbledon, trei în 2020 - Dubai, Praga, Roma.

Modifică setările cookies