Tenis

FOTO Australian Open o laudă pe Simona Halep: „A salvat mingi de meci ca o campioană desăvârșită!” Imaginea zilei vine din acest meci 

Curios, Simona Halep a câștigat mai multe puncte decât Alize Cornet, dar a pierdut calificarea. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 20:01
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 20:01

Simona Halep a fost eliminată de Alize Cornet în faza ultimelor 16 jucătoare prezente la Melbourne, scor 4-6, 6-3, 4-6, după o luptă de 153 de minute într-o caniculă care a măsurat peste 33 de grade Celsius la umbră, în după-amiaza acestei zile la Melbourne. 

Finalul partidei a fost dramatic, lucru consemnat oficial de organizatorii australieni. Simona Halep a salvat două mingi de meci mulțumită a două lovituri fantastice, prin care a riscat totul și a câștigat, pe moment. „Simona Halep salvează mingile de meci ca o campioană de Grand Slam desăvârșită,” au scris australienii pe Twitter. 

Imaginea zilei vine din meciul Simona Halep vs. Alize Cornet

A treia minge de meci nu a fost jucată însă cu aceeași putere de Simona Halep, care a trimis mingea în plasă, conturând victoria jucătoarei din Franța, aflată la prima calificare într-un sfert de finală al unui turneu de mare șlem. 

Imaginea zilei a sosit tocmai la câteva secunde după încheierea partidei, Alize Cornet izbucnind în lacrimi și îngenunchind, în vreme ce Simona Halep se sprijinea, epuizată, de banda fileului, așteptând-o pentru salutul final. 

Posibil cel mai curios aspect cu privire la această confruntare a fost faptul că Simona Halep a câștigat mai multe puncte decât Alize Cornet (93-88), dar aceasta va rămâne doar o particularitate statistică menită să arate nota de echilibru aproape imposibil de rupt al acestei întâlniri. 

Statisticile finale ale meciului Simona Halep vs. Alize Cornet: ași 0-1, duble greșeli 1-9, procentajul primului serviciu în teren 67-66, procentajul punctelor câștigate pe prima servă 55-56, procentajul punctelor câștigate la retur 39-45, lovituri direct câștigătoare 27-22, erori neforțate 41-46, total puncte câștigate 93-88. 

Modifică setările cookies