Tenis

4 antrenori într-un an? Emma Răducanu învață câte puțin de la toată lumea: „Nu am nevoie de un antrenor. Am învățat să fiu propriul meu antrenor”

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 13:06
Data actualizarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 13:14

Nigel Sears, Andrew Richardson și Torben Beltz au antrenat-o pe Emma Răducanu în ultimul an, iar perioada de instabilitate tehnică va continua pentru sportiva britanică cu origini românești.

Campioana US Open 2021 apreciază că nu are actualmente nevoie de un antrenor convențional, apelând la serviciile tehnicianului Iain Baites, antrenor al Asociației Britanice de Tenis. 

Emma Răducanu: „M-am antrenat singură încă de la o vârstă fragedă. Mă pricep foarte bine la înțelegerea jocului.”

„Sincer, mă simt foarte confortabil cu modul în care mă antrenez acum. Nu simt că am nevoie de un antrenor convențional. Simt cum cresc, iar momentan nu mă stresează faptul că nu am un antrenor. 

M-am antrenat singură încă de la o vârstă fragedă. Am învățat să fiu propriul meu antrenor. Un lucru la care mă pricep foarte bine este înțelegerea jocului, studierea adversarilor. 

De multe ori simt că știu deja răspunsurile. Sigur, experiența unui antrenor poate fi utilă, dar în majoritatea timpului știu deja răspunsurile la întrebările pe care le pun”, a declarat Emma Răducanu. 

„Într-un final, eu iau deciziile, dar ca un tânăr de 19 ani, mereu mă sfătuiesc cu părinții mei. E ca în cazul celorlalți tineri care discută cu părinții despre ce facultate să aleagă,” a adăugat Emma Răducanu pentru Daily Mail, citat de GSP

Emma Răducanu a câștigat în debutul său pentru Marea Britanie primul meci pe zgură, la nivel profesionist, victorie confirmată cu un sfert de finală atins în competiția WTA 500 de la Stuttgart.

În primul tur al competiției WTA 1000 de la Madrid, Emma Răducanu va juca din nou împotriva cehoaicei Tereza Martincova, de care a trecut în BJK Cup. 

Modifică setările cookies