Patrick Mouratoglou emma raducanu Emma Raducanu campioana US Open 2021 Patrick Mouratoglou Simona Halep Tenis WTA Tenis

Patrick Mouratoglou, cuvinte cu două tăișuri: „Dacă o întrebi pe Emma Răducanu cum a câștigat US Open, sunt sigur că nu ar putea răspunde”

Patrick Mouratoglou are încredere în viitorul Emmei Răducanu și o laudă pentru seriozitatea cu care muncește în acest sezon lipsit de rezultate încurajatoare. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 09 Aprilie 2022, 11:20
Data actualizarii: Sambata 09 Aprilie 2022, 11:45

Patrick Mouratoglou (51 de ani) a analizat pe larg transformarea Emmei Răducanu după succesul semnat în ediția 2021 a Openului American. Sportiva din Marea Britanie a legat zece victorii în minim de seturi la US Open, devenind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de mare șlem, pornind din primul tur al calificărilor. 

Noul antrenor al Simonei Halep crede că Emma Răducanu va putea câștiga noi titluri de mare șlem, atât timp cât va contracara presiunea enormă așezată pe umerii săi, după câștigarea trofeului la Flushing Meadows

Patrick Mouratoglou: „Emma Răducanu nu e pregătită să câștige alte Grand Slam-uri acum, dar cred că va fi, în viitor.”

„Totul s-a întâmplat atât de rapid și peste noapte pentru Emma și nu simt că există vreun motiv pentru care să resimtă atât de multă presiune. Are un joc bun și e o sportivă grozavă. A arătat o putere mentală care este incredibilă, pentru că realizările sale de la US Open sunt speciale. 

Întotdeauna e deosebit să câștigi un turneu de mare șlem, dar maniera în care a făcut-o a fost realmente specială. Pe de altă parte, s-a întâmplat atât de rapid, încât, dacă o întrebi: 'cum ai reușit?', sunt sigur că nu ar putea răspunde. 

Când spun: 'cum ai reușit?' mă refer la faptul că aș întreba-o ce anume a folosit pentru a obține victoriile și care-i sunt punctele forte și slăbiciunile,” a punctat Mouratoglou

Emma Răducanu, 2 victorii și 5 eșecuri în 2022

„Să fii expusă unei astfel de presiuni e dur. Știu că e dificil, când nu ești atât de sigur pe tine, de ce ai făcut și cât de solid ești. Cred că Emma traversează o perioadă complicată, dar modul în care o gestionează e minunat. Nu arată slăbiciuni. Luptă și dă ce are mai bun în fiecare zi și, probabil, se gândește pas cu pas la cum să joace tenis mai constant la nivel înalt, lucru de care nu e capabilă în prezent. E însă pe drumul cel bun. 

Va trebui să fiți răbdători cu ea, pentru că expunerea la prea multă presiune îi va face rău și îi va afecta cariera. Cred că poate câștiga mai multe titluri de mare șlem, dar e foarte devreme să câștige altele, deocamdată.

La US Open a jucat fără presiune, iar acum, dintr-odată, toată presiunea a căzut asupra ei și nu mai e aceeași jucătoare care era înainte de Openul American.  

Nu e pregătită să câștige Grand Slam-uri acum, dar cred că va fi, în viitor. Dacă va fi capabilă să își păstreze mentalitatea pe care o are acum, coroborată cu munca pe care o depune, cred că are jocul, capacitatea fizică și potența psihică să reușească aceste victorii din nou,” a completat Patrick Mouratoglou pentru Sky Sports

Cel mai bun rezultat bifat de Emma Răducanu, după câștigarea US Open 2021, rămâne sfertul de finală în care s-a calificat în cadrul turneului WTA 250 Transylvania Open, derulat la Cluj-Napoa, unde le-a învins consecutiv pe slovena Polona Hercog și românca Ana Bogdan

Modifică setările cookies