VIDEO „Noua Regină a Angliei!” Emma Răducanu câștigă entuziasmant la debutul pentru Marea Britanie în Cupa Billie Jean King

Emma Raducanu debut in Billie Jean King Cup Cehia Fed Cup Emma Raducanu Marea Britanie Emma Raducanu victorie Tereza Martincova Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 16:50
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 17:18

Emma Răducanu a câștigat primul meci jucat vreodată pentru echipa Marii Britanii în Billie Jean King Cup, scor 7-5, 7-5, în defavoarea Terezei Martincova. 

Emma Răducanu (19 ani, 12 WTA) a reușit debutul perfect pentru Marea Britanie în Billie Jean King Cup. Campioana en-titre a Openului American a reușit o victorie pasionantă, în două seturi, pe zgura de la Praga, în defavoarea Terezei Martincova, punându-și țara la egalitate cu Republica Cehă, în finalul primei zile de baraj. 

A fost 7-5, 7-5 pentru Emma Răducanu, în partida cu Tereza Martincova (27 de ani, 50 WTA), la capătul unei prestații convingătoare din partea tinerei născute la Toronto, în 2002. A fost prima victorie obținută de Emma Răducanu pe zgură, la nivel profesionist. 

Emma Răducanu, victorie convingătoare în Billie Jean King Cup, la debutul pentru Marea Britanie

Sportiva britanică cu origini românești a salvat minge de set la 5-4, în manșa întâi, după care a câștigat un game cu patru egalități și a făcut break și set, la prima minge procurată. 

Reziliența psihică a Emmei Răducanu a fost demonstrată din nou în setul doi, în care Emma Răducanu a revenit de la 1-4. În finalul setului, Răducanu s-a desprins, de la 5-egal, reușind încă o dată break-ul tocmai în ultimul game al setului. 

Fizic, Emma Răducanu, care anunța, înainte de începerea meciurilor, că a rămas fără unghii la picioare, a rezistat extraordinar, depășind cu brio o jucătoare tenace, cu o bună mobilitate în teren, precum Tereza Martincova. 

Republica Cehă și Marea Britanie se află la egalitate, 1-1 la meciuri, în finalul primei zile. În deschiderea barajului, Marketa Vondrousova, fostă finalistă la Roland Garros, i-a lăsat doar un game britanicei Harriet Dart, învinsă 6-1, 6-0. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!