Cel mai vechi pub din lume se poate închide după 1.229 ani cu activitate neîntreruptă!

Ye Olde Fighting Cocks cel mai vechi pub din lume coronavirus covid-19 pub Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Februarie 2022, 14:17
Data actualizarii: Miercuri 09 Februarie 2022, 14:25

Ye Olde Fighting Cocks a supraviețuit revoluțiilor, războaielor mondiale, foametei, pandemiilor și recesiunilor, dar poate fi închis de Covid-19. 

Pub-ul Ye Olde Fighting Cocks din orașul Saint Albans, situat în comitatul Hertfordshire din Anglia, a fost deschis în anul 793, aproape de ruinele unui oraș antic roman, mult înainte de formarea Regatului Angliei, Imperiului Britanic și Regatului Unit.

A rezistat istoriei, dar poate fi închis de Covid-19

Locația a avut parte de numeroase încercări de-a lungul îndelungatei sale existențe, precum războie civile, conflagrații mondiale, revolte, foamete, pandemie de ciumă bubonică și gripă spaniolă, puternice recesiuni economice, schimbări de regimuri și de dinastii, invazii și cuceriri, fiind considerat de istorici cel mai vechi pub din lume cu o activitate neîntreruptă.

Christo Tofalli, cel care a preluat în administrare locația, în 2012, a transmis că pandemia de Covid-19 și restricțiile impuse de guvernul britanic, în ultimii doi ani, a adus afacerea în insolvență și în pragul falimentului. Dacă nu vor apărea curând investitori interesați să preia pub-ul, acesta se va închide după o activitate de 1.229 de ani.

Peste 10.000 de pub-uri, cluburi și restaurante s-au închis în Marea Britanie

Nu este o situație rară, pentru că peste 10.000 de pub-uri, cluburi și restaurante s-au închis permanent în Marea Britanie, în ultimii doi ani, după ce guvernul a impus reguli stricte de suspendare a activității, distanțare socială și limitare a capacității de funcționare. 

Pub-ul situat la 25km de Londra avea 10 angajați permanenți și alți 15 sezonieri, care era chemați în perioada aglomerată de vară. O strângere de fonduri a fost inițiată pe site-ul GoFundMe și s-au strâns 1.390 de lire sterline, dar suma este insuficientă pentru a schimba soarta sa. Actualul proprietar spune că acesta se află momentan într-o stare de "pauză înaintea închiderii" și că are nevoie disperată de un "binefăcător" cu dare de mână, care să facă investiții urgente și să finanțeze activitatea în pierdere pentru mai multe luni, pentru ca pub-ul să mai funcționeze încă 1.000 de ani.   

Sursa foto - @YeOldeFightingCocks

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!