Novak Djokovic covid-19 Tenis

Djokovic, acționarul unei companii care produce un tratament pentru COVID-19: "Nu este împotriva vaccinului!"

Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) nu poate participa la Australian Open 2022, după ce autoritățile australiene i-au anulat viza din cauza faptului că nu este vaccinat și nu a putut face o dovadă clară a trecerii prin boala COVID-19.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 23:20
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 23:23

Sârbul a fost în centrul atenției în ultimele săptămâni, decizia sa de a merge în Australia, în ciuda faptului că nu este vaccinat, stârnind numeroase controverse. Criticat de unii și apreciat de alții, Djokovic este obligat să rateze Australian Open, dar și numeroase alte turnee din circuitul ATP, având în vedere că nu este vaccinat.

Novak Djokovic, principalul acționar de la QuantBioRes

Cu toate acestea, Reuters anunță că familia Djokovic este, din iunie 2020, principalul acționar al companiei daneze QuantBioRes, care încearcă să producă un tratament împotriva COVID-19. 40,8% dintre acțiunile firmei sunt deținute de Novak, în timp ce 39,2% îi aparțin soției sale, Jelena.

Ivan Loncarevic, directorul executiv al companiei, a confirmat că Novak Djokovic este implicat în acest proiect și a subliniat că starul din Serbia nu este împotriva vaccinului.

"QuantBioRes are aproximativ 11 cercetători care lucrează în Danemarca, Australia și Slovenia, potrivit lui Loncarevic, care a subliniat că această companie lucrează la producerea unui tratament pentru COVID-19, nu a unui vaccin. Pe site-ul companiei se precizează că din iulie 2020 s-a început dezvoltarea 'unui mecanism de dezactivare' pentru COVID-19", scrie The Guardian.

Novak Djokovic nu a comentat până la acest moment informația.

Anul tenismenului se anunță a fi unul dificil, după cum a început, asta după ce în urma avertismentelor primite din Franța, legate de participarea la Roland Garros, primește un nou avertisment, de această dată din Spania. 

Spaniolii îi cer lui Djokovic să se vaccineze

Ibericii vor să impună vaccinarea ca fiind condiție obligatorie pentru participarea la turneele de tenis, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului Spaniei a avut un mesaj pentru Djokovic. 

„Ceea ce domnul Djokovic trebuie să facă este să se vaccineze, ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar putea face. Influența prin exemplu este importantă, iar asta este ceea ce fac sportivii importanți din țara noastră, spre exemplu, domnul Nadal”, a spus Isabel Rodriguez conform Reuters. 

Novak Djokovic călătorește des în Spania, mai precis în Marbella, acolo unde are și o casă. Mai mult decât atât, în jurul unei vizite de ale sale în Marbella a fost un adevărat scandal în Australia, după ce tenismenul a fost acolo la finalul lui decembrie, deși în actele pentru intrarea în Australia declarase că nu călătorise. 

Ulterior, sârbul și-a cerut scuze pentru falsul în declarație, punând situația pe seama agentului său, care a bifat căsuța greșită. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!