Jocurile Olimpice de la Beijing Comitetul Olimpic si Sportiv Roman Jocurile Olimpice de Iarna Sporturi

Lovitură majoră pentru delegația României de sărituri cu schiurile! Antrenorii s-au infectat cu Covid-19 și ratează Jocurile Olimpice 

România are mari probleme înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Beijing. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 17:55
Data actualizarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 18:02

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing se desfășoară în perioada 4 februarie 2022 - 20 februarie 2022. România are probleme cu câteva zile înainte de startul competiției. O mare parte din delegație trebuia să plece spre China în cursul serii de joi, însă au întâmpinat probleme. 

Cazuri de Covid-19 înainte de plecarea la Jocurile Olimpice 

În cadrul lotului au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus. Toți antrenorii de la sărituri cu schiurile au fost depistați pozitiv la testele dinaintea plecării, informează ProSport

Astfel, săritorii cu schiurile urmează a fi însoțiți și supravegheați de secretarul general al Federației Române de Schi, Puiu Gașpar, cel care va fi team manager la schi și biatlon. Un antrenor sloven va participa alături de el, care îi va ajuta pe săritori. 

Reacția Comitetului Olimpic și Sportiv Român 

COSR a emis un comunicat în care anunță suspendarea finanțării Federației Române de Schi-Biatlon. 

„Comitetul Executiv al COSR, reunit astăzi în ședință de urgență, a decis suspendarea finanțării FR Schi-Biatlon.

Comitetul Executiv al COSR a decis cu majoritate de voturi (un vot împotrivă și o abținere) într-o ședință mixtă (prezență fizică și online) suspendarea finanțării Federației Române de Schi-Biatlon până la prezentarea unui raport în care să dovedească faptul că a adoptat și implementat măsuri prin care să se asigure că situațiile generate în contextul participării României la JO Beijing 2022 în legătură cu neocuparea locului cotă la schi alpin și lipsa oficialilor la sărituri cu schiurile nu se vor repeta.

Raportul va avea ca obiectiv principal protecția sportivilor și a imaginii entităților care aparțin Mișcării Olimpice, urmând a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR și spre aprobare Comitetului Executiv al COSR. 

Prin excepție, Comitetul Executiv COSR a hotărât astăzi să mențină finanțarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 și FOTE Vuokatti 2022.

Federațiile sportive naționale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cotă pentru JO fără acordul acestora.

În cazul locului cotă refuzat pentru lotul de schi alpin a României la JO Beijing 2022, COSR nu a primit nici o nominalizare din partea FR Schi-Biatlon”, se arată în comunicatul postat pe contul oficial de Facebook COSR.

România deplasează 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing, însă șansele la medalie pentru atleții români sunt minime. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!