Mario Marinică și mai mulți jucători din naționala sa, infectați cu Covid-19 înainte de debutul la Cupa Africii

Mario Marinica cupa africii Malawi Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 09:06
Data actualizarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 09:08

În perioada 9 ianuarie - 6 februarie se desfășoară Cupa Africii!

România are un reprezentant la Cupa Africii, prin prezența lui Mario Marinică (57 ani), fost antrenor al Gloriei Buzău. Românul este selecționerul interimar al naționalei din Malawi, fiind la bază directorul tehnic al federației din statul african. 

Naționala din Malawi debutează în cursul zilei de luni la Cupa Africii, pregătindu-se de primul meci din grupe după mai bine de un deceniu, însă startul se anunță a fi unul dificil. 

Cazuri de Covid-19 la naționala din Malawi! Marinică, infectat și el 

Coronavirusul dă mari bătăi de cap și la Cupa Africii, acolo unde au apărut deja primele cazuri în rândul naționalelor. Malawi nu va putea conta pe selecționerul Mario Marinică pentru meciul cu Guinea, după ce atât el, cât și alți șase jucători au fost testați pozitiv cu Covid-19, informează Reuters

Adversarul naționalei din Malawi, Guinea, nu poate profita de problemele de lot ale naționalei lui Marinică, din cauză că se confruntă cu probleme similare. Trei jucători au fost lăsați deja în urmă în Rwanda, acolo unde de pregătesc pentru turneu, după ce testele lor au ieșit pozitive. În weekend, au mai apărut încă patru cazuri, astfel că problemele cu Covid-19 afectează serios jucătorii și naționalele chiar în startul turneului. 

Conform regulamentului, echipele sunt obligate să dispute meciurile cât timp au un minimum de 11 jucători disponibili. În cazul în care nu există un portar disponibil, atunci un alt jucător trebuie să îi ia locul, indiferent de postul său. 

Echipele care nu prezintă un minimum de 11 jucători disponibili vor pierde meciul cu 2-0, după cum informează Confederația Fotbalului African. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!