EXCLUSIV | "Szoboszlai mi-a spus ca voia sa joace cu noi!" A fost coleg cu Man si Tucudean, acum e hairstylistul starurilor din Bundesliga! Romanul care ii tunde pe jucatorii lui Bayern

alexandru giurgiu alphonso davies Bayern Munchen hairstylist Szoboszlai Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Martie 2021, 15:00
Data actualizarii: Miercuri 03 Martie 2021, 16:12

Un aradean a jucat in nationala postasilor din Germania, iar acum are un salon de succes si multi jucatori din Bundesliga ii sunt clienti. 

Alexandru Giurgiu s-a nascut la Arad si a jucat fotbal la juniorii echipelor locale Atletico si Gloria, unde a fost coleg cu Cristi Balgradean, George Tucudean, Florin Purece, Dumitru Copil, Marius Chindris si alti jucatori cu meciuri multe in Liga 1 si Liga 2. Dupa ce a terminat junioratul, fundasul central de 190cm a evoluat in Liga a 4-a, la CS Frontiera Curtici, iar, in ianuarie 2016, el a fost in pregatire cu UTA Arad, dupa ce Roland Nagy l-a remarcat in meciurile de la nivel judetean. Coleg pentru o scurta vreme cu tinerii Dennis Man, Adrian Petre, Albert Stahl si Catalin Hlistei, dar si cu mai experimentatii Sorin Botis si Sorin Stratila, el a facut o parte din pregatirea de iarna si a jucat in cateva meciuri amicale, dar o ruptura la muschiul adductor lung l-a scos din programul echipei si a ratat legitimarea la UTA, clubul pe care il sustinea inca din copilarie

Dupa acest episod, Giurgiu a decis sa emigreze in Germania si sa se reprofileze. "In martie 2016, am venit in Germania la cel mai bun prieten al meu, Adrian Popescu, fost campion al Romaniei la minifotbal, care intre timp s-a intors in tara. La inceput, m-a ajutat el cu cazarea si tot ce aveam nevoie, pana mi-am gasit un loc de munca. A fost o perioada foarte dificila, la inceput am lucrat ca si curier, incepeam lucrul la ora 5.00 dimineata si plecam acasa cand se terminau coletele. Dupa doua luni m-am angajat la posta si am lucrat cu intermitente ca hairstylist. In timpul liber, jucam fotbal la o echipa de Liga 7-a, neputind sa las sportul deoparte.

Seful meu se ocupa si de echipa nationala a angajatilor la posta din Germania. M-a vazut ca joc bine si m-a selectionat si pe mine, chiar am marcat vreo doua goluri pentru nationala postasilor germani. Dupa trei ani si jumatate destul de grei, in septembrie 2019, am reusit sa strang bani si sa-mi deschid propriul salon de frizerie pentru barbati. Imi placea sa tund de mic si ii tundeam pe prietenii mei inca de cand aveam 15 ani, ca hobby, chiar ajunsesem sa ii programez, ca la salon, pentru ca voiau tot mai multi sa vina. Apoi, in luna noiembrie 2019, am castigat locul 1 la International Berlin Barber Expo si am aratat ca sunt un bun profesionist. Pe sotia mea am cunoscut-o aici, in 2017, este din Ungaria, ma ajuta la salon si este cosmeticiana", a spus fostul fotbalist pentru www.sport.ro.

In scurt timp, salonul sau a devenit foarte cunoscut printre jucatorii de fotbal din Germania. "Dupa ce a trecut primul lockdown din luna mai 2020, am primit un mesaj pe instagram de la un fotbalist de la Bayern Munchen, Oliver Batista-Meier, care acum este imprumutat in Olanda, la Heerenveen. Salonul meu este situat in Geretsried, la aproximativ 30km de Munchen, asa ca m-a surprins ca vrea sa faca acest drum. A venit, a fost foarte multumit si m-a recomandat si altor colegi. La a doua vizita a venit insotit de olandezul Joshua Zirkzee, care acum este imprumutat de Bayern la Parma, unde este coleg cu Man si Mihaila. Chiar i-am spus sa aiba grija de romanii mei si sunt sigur ca s-au imprietenit foarte repede acolo, in Italia.

Ulterior, am ajuns sa ii tund pe Dominik Szoboszlai (RB Leipzig / Ungaria), jucator pe care il vor Real Madrid si Bayern Munchen, si Alphonso Davies (Bayern Munchen / Canada), noua senzatie din Champions League si cel mai rapid jucator din Bundesliga, dar si pe Karim Adeyemi (RB Salzburg / Germania), Jamal Musiala (Bayern Munchen / Anglia), Chris Richards (Bayern Munchen, imprumutat la Hoffenheim / SUA), Leon Dajaku (Bayern Munchen, imprumutat la Union Berlin / Germania), Kilian Ludewig (RB Salzburg, imprumutat la Schalke 04 / Germania), Tiago Dantas (Benfica, imprumutat la Bayern Munchen / Portugalia), Joshua Zirkzee (Parma, transferat de la Bayern in aceasta iarna), Christopher Scott (Bayern Munchen / Germania), Sebastian Mrowca (Wehen Wiesbaden / Polonia) sau Julian Green (Greuther Furth / SUA)", a dezvaluit acesta. 

Hairstylistul din Arad, care inca mai evolueaza la o echipa de amatori in timpul liber, spune ca jucatorii care ii calca pragul sunt curiosi sa afle mai multe lucruri despre Romania si fotbalul romanesc. "Nu au aere de vedete, sunt niste baieti extraordinari, inteligenti, cu foarte mult bun-simt. Si sunt foarte populari, desi fotbalistii lui Bayern, in special, au un statut special in Germania, sunt vedete. Vorbim mult despre fotbal, a fost o surpriza sa afle ca am jucat si eu fotbal si ca sunt microbist. De asemenea, le-am vorbit putin despre Romania, despre romani si despre fotbalul romanesc, mai ales ca nationalele noastre de seniori si U21 vor juca cu cativa dintre ei in perioada urmatoare. Ii cunosteau foarte bine pe Hagi si pe Mutu, dar dintre jucatorii romani actuali nu stiau prea multi. Szoboszlai mi-a spus ca voia sa joace cu noi in finala barajului pentru Euro 2020, mi-a spus ca voia sa invinga Romania intr-un derby de calificare. E client, dar exista rivalitate cand vine vorba de echipele nationale, asa ca i-am spus ca ii invingeam noi, nu aveau nicio sansa. 

Ma intrebati cine da cel mai mare tips, dar eu am acelasi tarif pentru toata lumea. Sunt cei mai cunoscuti, dar nu sunt cei mai bogati clienti ai mei. Eu ii consider deja prieteni, iar multi aleg sa ma cheme la ei acasa. Am o colectie mare de tricouri pe care am expus-o pe peretii salonul. Chiar zilele trecute am primit cadou un tricou de la Bayern cu semnatura de Davies, pe care urmeaza sa il inramez si sa il adaug colectiei. Fiind sportivi, vor tunsori in trend, fade cu zero pierdut pe lateral sau cu dunga. La parul afro este un pic mai dificil, dar m-am obisnuit deja cu particulatitatile fiecaruia. 

Povestea mea este una normala in Germania, daca muncesti mult, iti indeplinesti visul. As vrea sa le transmit ceva celor care cred ca viata lor se incheie dupa ce se lasa de fotbal: sa visezi nu costa nimic, nu lasa pe nimeni sa iti strice visul", a incheiat Giurgiu.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!