Dacia Unirea Braila concedieri Florentin Petre juniori liga 2 Liga 2

O echipă din Liga 2 și-a dat afară antrenorii și a renunțat la aproape toți fotbaliștii din lot!

Florentin Petre, staff-ul său și peste 15 jucători au fost concediați dintr-un foc de Dacia Unirea Brăila. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2021, 13:13
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2021, 13:20

Adunarea Generală a clubului Dacia Unirea Brăila, ocupanta ultimul loc în Liga 2, a decis rezilierea tuturor contractelor staffului tehnic, cât și a jucătorilor echipei de seniori, cu excepția juniori localnici. 

Echipa ocupă ultimul loc în clasament, cu golaveraj -41!

Brăilenii ocupă poziția a 20-a în clasament, cu două puncte acumulate în 16 etape jucate, și au un golaveraj foarte slab 7-48 (-41), după ce au pierdut la scor cu Steaua (2-5), Petrolul (0-4), FC Hermannstadt (0-6), FC Buzău (0-7) și FK Csikszereda (1-5). După i-au exclus din lot pe jucătorii Florin Lungu și Narcis Ioniță, în urmă cu două luni, "alb-albaștrii" se vor despărți acum de antrenorul Florentin Petre și staff-ul său, dar și de cei mai experimentați fotbaliști din lot, printre care Adelin Voinescu, George Apostol, Daniel Ciobanu, Patrick Petre, Raphael Stănescu, Cătălin Stănciulescu, Mihai Șandru, Alexandru Taciuc și Marius Cocîrlă. 

Se vrea și sancționarea financiară a celor concediați

Adunarea Generală Extraordinară a decis "rezilierea tuturor contractelor staff-ului tehnic și a jucătorilor echipei de seniori, cu excepția jucătorilor juniori localnici, precum și sancționarea financiară a tuturor persoanelor responsabile de aceasta gravă situație a echipei, conform clauzelor contractuale și a regulamentelor sportive în vigoare.

Continuarea activității până la finalul sezonului actual cu un staff și lot format din sportivi tineri locali, cu cheltuieli minime, punându-se accentul, pe cât posibil, pe centrul de copii și juniori propriu și având drept obiectiv creșterea / perfecționarea până la acest final de campionat a unor elemente tinere de valoare, ce pot constitui baza campionatului viitor", conform ultimul comunicat de presă transmis.   

Vor juca în Liga 2 cu echipa U19, antrenată de Adrian Baldovin

Brăilenii vor termina sezonul pe teren, după ce apăruseră temeri că se vor retrage din competiție, dar cei mai experimentați fotbaliști vor fi Aurelian Petrache (20 ani), Alexandru Duțu (18 ani), Georgian Gruia (18 ani) și Valentin Robu (19 ani), cărora li se vor adăuga întreaga grupă de juniori, care a ocupă locul al optulea în Seria 2 a Campionatului Național U19.

Echipa U19 este antrenată de Adrian Baldovin, fost jucător cu peste 280 de meciuri în Divizia A, la Dacia Unirea Brăila, Ceahlaul Piatra Neamț, Rocar București, FC Universitatea Craiova, UTA, Oțelul Galați, FC Național și Poli Iași. Acesta ar urma să fie promovat ca antrenor principal la echipei de seniori, pentru că are experiența de la Sportul Chiscani, în Liga 3. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!