Cronica xenofoba a unui meci de handbal intre echipe din Braila a devenit virala pe internet

Cronica xenofoba a unui meci de handbal intre echipe din Braila a devenit virala pe internet

Un site local a numit meciul “cruciada” si a spus ca o handbalista divortata a adus ghinion. 

Site-ul InfoBraila a ales un mod ciudat in care sa consemneze cronica meciului dintre echipele de handbal AHC Braila si HC Dunarea, din cadrul campionatului de junioare 3 (13-14 ani), castigat de prima echipa cu 23-21. In articolul nesemnat de vreun jurnalist se scrie ca meciul a fost ca o „cruciada”, facand referire la faptul ca HC Dunarea este sponsorizata de compania Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, care administreaza terenul agricol din Insula Mare a Brăilei, sau ca antrenoarea a adus ghinion echipei sale pentru ca este divortata. 

Publicatia braileana ar fi patronata de un consilier judetean, fost vicepresedinte la HC Dunarea Brăila, acum sponsor la AHC Olimpia. Csaba Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, a anuntat ca se va autosesiza in acest caz.

„AHC Olimpia Braila, o echipa micuta si crestina din Braila s-a batut cu conglomeratul musulman al HC Dunarea Braila, care se adapa din banii din Coran. A fost o lupta ca intre cruciati, dar victoria a apartinut pana la urma echipei conduse de Dumnezeu, in detrimentul Coranului, sponsor al unei echipe vandute de autoritati unui seic. 

Ca de obicei, ’iconica’ jucatoare a Brailei, de loc din Zalau, Alina Czeczi, divortata, a purtat ghinion echipei pe care a sprijinit-o. Ea a aparut la joc insotita de al nu stiu catelea ’iubit’ aciuat pe malul malos al Dunarii, dar fara burka. A parut ca l-a uitat pe cel caruia i-a jurat credinta in Biserica Ortodoxa Romana, dar nu ne mai mira nimic cand vedem ca musulmanii au manjit terenul cu reclamele lor.

Duminica viitoare, invingatoarele le vor infrunta pe jucatoarele de la ART Galati. Sa le tinem pumnii stransi micutelor campioane brailence! In sfarsit, un meci intre crestini!”, a scris publicatia braileana. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Momente de groază la EURO 2020, după ce danezul Eriksen s-a prăbuşit pe teren. UEFA anunță că starea sa este stabilă
BRAT
Modifică setările cookies