Liga 2

Florentin Petre, pe făraș la cea mai slabă echipă din Liga 2! Rezultatele ridică semne de întrebare finanțatorilor

Fostul mijlocaș dinamovist este aproape de demitere, după ce Dacia Unirea Brăila a strâns doar două puncte în 10 etape în Liga 2 și are un golveraj dezastruos, -29. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Octombrie 2021, 12:37
Data actualizarii: Luni 18 Octombrie 2021, 12:55

Dacia Unirea Brăila ocupă locul 19 în Liga 2 și nu este "lanternă roșie" doar pentru că Astra Giurgiu a fost penalizată cu 14 puncte. Brăilenii au acumulat doar două puncte în 10 etape jucate și au golaveraj -29. Echipa antrenată de Florentin Petre a remizat cu FC Brașov (0-0) și Astra (1-1) și a pierdut cu 1599 Șelimbăr (1-3), Steaua (2-5), Petrolul (0-4), Concordia Chiajna (0-2), FC Hermannstadt (0-6), "U" Cluj (0-3), SSU Poli Timișoara (0-2) și FC Buzău (0-7). 

Până la finalul anului mai sunt programate meciuri în campionat împotriva celor de la Unirea Constanța (23 octombrie), Poli Iași (30 octombrie), Metaloglobus (6 noiembrie), FK Csikszereda (20 noiembrie), Viitorul Tg. Jiu (27 noiembrie) și Dunărea Călărași (4 decembrie). În Cupa României, brăilenii au trecut de Pescărușul Sarichioi (2-0) și Oțelul Galați (1-0), dar au fost eliminați de Petrolul (1-2, după prelungiri). 

Conducerea clubului e furioasă după înfrângerile cu Hermannstadt și Buzău

Ieri, conducerea clubului a decis înghețarea plății salariilor, excluderea din lot a doi fotbaliști și un ultim avertisment pentru antrenorul Florentin Petre, pentru ameliorarea rezultatelor, după ce în oraș au început să apară zvonuri care implică acuzații de aranjare de meciuri, în urma pierderi la scor a partidelor cu Hermannstadt și Buzău. 

"Astazi 17.10.2021 în sedința de urgență a Consiliului Director al Daciei Unirea Brăila, luând în calcul îndeosebi ultimul rezultat sportiv al echipei de seniori precum și alte aspecte din jurul echipei, s-au hotarat, cu aplicare imediată, urmatoarele:

- Menținerea deciziei luate săptămâna trecută de înghețare a achitarii drepturilor financiare până la readucerea situație în obiectivul sportiv minim prevăzut în contractele individuale;

- Excluderea din lotul echipei de seniori pe perioadă nedeterminată, motivat de lipsa de randament sportiv, a jucătorilor Lungu Florin și Ioniță Narcis, cu respectarea clauzelor contractuale;

- Un ultim avertisment adresat băncii tehnice pentru remedierea de urgență a situație sportive.

Alte decizii vor fi luate funcție de desfășurarea jocului de sâmbătă de la Constanța", s-a transmis printr-un comunicat de presă al Consiliului Director al clubului.

Se va retrage Brăila din campionat în această iarnă?

Dacă continuă seria rezultatelor dezastruoase până la finalul anului 2021, Brăila ar putea fi prima echipă retrasă din campionatul Ligii 2, în acest sezon. Clubul are cel mai mic buget din eșalonul secund, aproximativ 200.000 de euro furnizați de Consiliul Judeţean Brăila, iar autoritățile locale au amânat investițiile în Stadionul Municipal Brăila și în Stadionul Progresul, care ar fi trebuit renovate pentru a oferi condiții decente echipei și spectatorilor.  

Clubul brăilean a mai fost aproape de retragere în ediția de campionat 2016-2017, când au abandonat competiția CSM Rm. Vâlcea, Unirea Târlungeni, ACS Berceni și Șoimii Pâncota. În acea perioadă, clubul acuza probleme financiare acute și antrenorul Alin Pânzaru își învinuia proprii fotbaliști că "au fost niște ordinari blatiști, nenorociți. Au vândut meciuri în draci!". Echipa a mai dus-o pe picioare două sezoane, retrogradând de pe locul 20, în stagiunea 2018-2019, cu 19 puncte în 38 de etape jucate și golaveraj -93. 

Surse locale spun că, pentru această iarnă, autoritățile se gândesc serios să facă schimbări masive la nivel de lot și bancă tehnică sau să își retragă orice sprijin financiar, pentru a nu fi percepute că se implică în jocuri de culise nesportive. Rezultatele sunt considerate nefiresc de slabe, în condițiile în care din lot fac parte jucători precum Adelin Voinescu, Raphael Stănescu, Patrick Petre, Daniel Ciobanu, George Apostol, Cristian Andrei, Cătălin Stănciulescu, Gabriel Răducan, Mihai Șandru sau exclușii Florin Lungu și Narcis Ioniță. 

Modifică setările cookies