Liga 2

Datorii incredibile la un club de tradiție! Zeci de mii de euro către jucători, FRF și pentru prăjituri și torturi

Echipa din Liga 2 datorează doar FRF 20.000 de euro, pentru baremele de arbitraj restante.  

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Decembrie 2021, 13:20
Data actualizarii: Miercuri 08 Decembrie 2021, 13:30

Poli Iași, club retrogradat la finalul sezonului trecut de pe ultima poziție a play-out-ului, trece în continuare prin mari dificultăți financiare.

Datori mari către FRF și furnizori, drepturi tv minuscule

"Am vorbit cu parteneri noștri, am reeșalonat datoriile. Spre exemplu, avem la o firmă de panificație de plătit suma de 100.000 de lei! Pentru că s-au consumat într-un sezon produse de panificație de 100.000 de lei. În sezonul trecut. Pâine, prăjituri, torturi… Și a trebuit să apelăm la bunăvoința acelei firme să mai scadă din datorii și să reeșalonăm. Dar toate aceste sume trebuie plătite. Primăria a decontat doar salarii de la 31 ianuarie până la 31 mai, dar jucătorii au chirii, prime în contracte. Ne-au dat în judecată la comisii și au câștigat.

Avem datorii din urmă de un miliardul de lei vechi pe care îl avem de plătit către Federația Română de Fotbal. Este vorba despre baremele de arbitraj. În sezonul trecut clubul nu a plătit niciun barem și s-au acumulat datorii de 100.000 de lei. Am vorbit la FRF și am găsit înțelegere, am făcut o eșalonare și vom plăti suma de 100.000 de lei în zece tranșe lunare. Practic, noi lunar va trebui să dăm câte 10.000 de lei la Federație. Gândiți-vă că în Liga 1 clubul primea cel puțin un milion de euro din drepturile tv, iar în Liga 2 primim doar 37.500 de euro, fără TVA, prima tranșă fiind una 'imensă', 12.500 de euro!", a precizat Florin Briaur, managerul general al clubului, pentru Radio HIT Iași. 

Poli Iași, "mitraliată" de foștii jucători, care își vor restanțele

Clubul din Liga 2 este cu plata salariilor la zi, pentru jucătorii aflați în lot, dar întâmpină probleme cu achitarea datoriilor vechi pe care nu le poate deconta cu banii de la Primărie. "Pentru noi, marea problemă sunt datoriile din urmă, care tot vin și nu se mai opresc. Andrei Cristea a reclamat clubul la comisiile federale și va trebui să primească aproximativ 20.000 de euro de la Poli, în această lună. Îi vom plăti banii lui Andrei, în cel mai scurt timp. 

M-a sunat Ovidiu Horșia, care mai are de luat aproximativ 2.000 de euro de la Iași, chirii pe doi ani de zile. M-a sunat, de asemenea, un organizator de cantonamente, că avem de plătit de acum doi ani suma de 14.000 de euro pentru un cantonament. Bani cu facturi, înregistrați în contabilitatea clubului. Sume de care noi știam, dar e foarte greu să putem scoate la capăt când apar mereu astfel de datorii care trebuie stinse. Mai cu seamă că este și pandemie, mai jucăm și fără spectatori, iar din drepturile TV vin bani foarte puțini. 

E foarte greu să acoperi toate găurile din urmă, datorii rostogolite ani și ani de zile. Un alt exemplu, Juan Pablo Passaglia ne-a dat la comisie și a câștigat peste 40.000 de lei prime. Deși echipa a retrogradat a trebuit să-i dăm 44.000 de lei prime, pentru că în contract nu era stipulat faptul că dacă echipa retrogradează în liga secundă nu primesc prime. Și noi plătim prime din urmă, chiar dacă echipa a retrogradat", a declarat Briaur. 

Echipa a ratat promovarea și se va lupta pentru supraviețuirea în Liga 2

După 16 etape jucate din Liga 2, Poli Iași ocupă locul 12 în clasament, cu 21 de puncte acumulate, fiind la egalitate cu Ripensia Timișoara, ocupanta locului 13, care are un golaveraj inferior. Elevii lui Costel Enache au remizat, scor 0-0, cu 1599 Șelimbăr, în deplasare, în ultimul meci programat în acest an, și va mai juca cu FC Brașov (acasă, 26 februarie), Steaua (deplasare, 5 martie) și Astra Giurgiu (acasă, 12 martie), pentru ca apoi să meargă în play-out și să lupte pentru supraviețuirea în eșalonul secund. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies