Liga 1

Revoluție la CFR Cluj? Ce jucători mai pot pleca din Gruia, în această iarnă, alături de Denis Alibec

Clujenii plănuiesc mutări importante de cadre în această iarnă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Decembrie 2021, 11:14
Data actualizarii: Joi 02 Decembrie 2021, 11:27

Pe lista jucătorilor care se pot despărți de campioana României în această iarnă s-ar afla Cristiano Figueiredo, Karlo Letica, Denis Alibec, Mihai Butean, Denis Ciobotariu, Guessouma Fofana, Răzvan Andronic, Dușan Celar, Emmanuel Culio, Denis Rusu, Jonathan Rodriguez, Ovidiu Hoban, Anas Tahiri, Sebastian Mailat, Runar Mar Sigurjonsson și Gabriel Debeljuh. La aceste posibile plecări s-ar putea adăuga cele ale lui Andrei Burcă, Claudiu Petrila și Billel Omrani, pentru care ar exista interes pentru transferuri din partea unor echipe din străinătate. 

Tinerii pot fi împrumutați, Hoban poate primi un post în cadrul clubului

Antrenorul Dan Petrescu și conducătorii clubului vor hotărî lista finală a plecărilor, în funcție de modul în care jucătorii se vor pregăti și vor evolua în ultimele meciuri din 2021, cu Chindia Târgoviște (4 decembrie / Liga 1), FK Jablonec (9 decembrie / Conference League), CS Mioveni (11 decembrie / Liga 1), FCV Farul Constanța (15 decembrie / Liga 1) și FC Argeș (18 decembrie / Liga 1). 

Pentru Butean, Ciobotariu, Andronic și Rusu se pot lua în considerare și eventuale împrumuturi la echipe din Liga 1, Mailat se află în plin litigiu cu clubul și a fost deja trimis la echipa secundă, în timp ce veteranului Hoban i se poate oferi un post în cadrul organigramei, el fiind absolvent de facultate economică și fiind un antrenor secund neoficial, în acest moment.

Alibec a fost exclus din lot și pleacă sigur

Rodriguez a jucat foarte puțin în mandatul lui Dan Petrescu, care îi preferă argentianului pe Bordeianu și Boateng, iar Culio a fost la un pas de bătaie cu antrenorul, la pauza meciului cu AZ Alkmaar. Islandezul Sigurjonsson, un preferat al lui Marius Șumudică, a căzut în dizgrația noii conduceri tehnice, iar Debeljuh fusese deja exclus din lot și ceruse să fie lăsat liber de contract, dar a fost reprimit de "Bursuc", pentru că echipa duce lipsă de atacant central.    

De asemenea, sorta lui Alibec la Cluj pare pecetluită, el fiind exclus din lot de Petrescu, după ce a părăsit fărăr acord banca de rezerve, în minutul 70 al meciului cu Academica Clinceni, nemulțumit de i se oferă prea puține minute de joc. Clujenii îi plătesc atacantului 300.000 de euro pe sezon, diferența până la 800.000 de euro fiind achitată de Kayserispor, clubul turc de unde a fost împrumutat până în iunie 2022. Sport.ro anunța, încă din noiembrie, că stilul de joc și modul în care se pregătea internaționalul român nu erau pe gustul lui Petrescu.  

Există zvonuri că CFR Cluj va cere o nouă intrare în insolvență

Deși este lider detașat în Liga 1, cu opt puncte mai mult decât FCSB și cu 16 puncte peste FC Voluntari, iar șansele pentru un nou titlu de campioană sunt foarte mari, CFR Cluj a ratat intrarea în grupele Champions League și Europa League, iar parcursul slab din Conference League va aduce doar o parte mică din recompensele financiare oferite de UEFA. Cu datorii cuprinse, după diverse surse, între 11 și 20 de milioane de euro, au apărut deja zvonuri că "ceferiștii" vor cere o a doua intrare în insolvență, după cea din 2015, iar o remaniere masivă a lotului este foarte probabilă. 

Clujenii renunță la o treime din lot și mai aduc doar doi-trei jucători în iarnă

Dan Petrescu are la dispoziție un lot de aproximativ 35 de jucători, iar echipa va evolua, în prima parte a anului 2022, doar în Liga 1, așa că oficialii cred că se poate descurca cu o structură mai zveltă, de 22-25 fotbaliști, cu o treime dintre actualii jucători puși pe liber și cu doar două-trei veniri în următoarea perioadă de mercato. Cum fondul de salarii anual sare bine de 5 milioane de euro, oficialii speră să ajungă la un plafon stagional de 2.5 milioane de euro, cu posibile renegocieri și pentru unii fotbaliști care vor rămâne în lot. 

De asemenea, Petrescu nu este un fan al Regulii U21, dar crede că are locul bine acoperit cu tinerii Petrila, Hindrich, Gîdea, Fică, Haiduc și Gondiu. La nevoie, clubul poate rechema jucătorii împrumutați, respectiv Ionuț Rus (Ripensia), Ulrich Meleke (FC Voluntari), Rareș Ispas (Sepsi), Alex Pașcanu (Poferradina), Gheorghe Tomșa (Hermannstadt), Cătălin Itu (Dinamo), Nicolae Carnat (Rapid) și Daniel Paraschiv (FC Voluntari).  

Modifică setările cookies