”Cutremur” în fotbalul românesc! CFR Cluj are datorii imense și va cere din nou intrarea în insolvență

CFR Cluj insolvență cfr cluj Liga 1 Superliga Jucătorii de la CFR Cluj
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 10:09
Data actualizarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 12:15

CFR Cluj, campioana ultimilor patru ani din Liga 1, ar putea intra din nou în insolvență, la fel cum s-a întâmplat și în 2014.

Ardelenii au datorii imense, iar acum se ocupă de formalități și au de gând să intre în reorganizare. Acest lucru s-ar putea întâmpla în primăvară sau din vara anului viitor.

CFR Cluj ar putea intra din nou în insolvență

Planul este ca CFR Cluj să depună un efort pentru a obține licența pentru sezonul următor, iar apoi ar urma să solicite insolvența. În 2017, CFR a ieșit din insolvență mulțumită lui Neluțu Varga, care a plătit o datorie de cinci milioane de euro și apoi a construit echipa care defilează și astăzi în fotbalul românesc.

La precedenta insolvență, CFR Cluj se confrunta cu probleme imense și aduna datorii de aproximativ 20 de milioane de euro.

Acum, suma se ridică la 19,5 milioane de euro, dar peste 50% din această sumă este creanța patronului Varga, care a înregistrat sub formă de împrumuturi toate sumele pe care le-a virat la club, anunță GSP.ro.

Și jucătorii au probleme. Sursa citată notează că aceștia sunt neplătiți de trei luni.

Din punct de vedere sportiv, CFR Cluj stă bine. Este singura echipă calificată în grupele competițiilor europene și este pe primul loc în Liga 1, cu 39 de puncte, la opt puncte distanță de FCSB.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!