Al doilea star din Premier League care este acuzat de cruzime împotriva animalelor!  

Jesse Lingard cruzime împotriva animalelor Kurt Zouma Nottingham Forest Premier League Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 15:03
Data actualizarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 15:11

În urmă cu trei luni, Kurt Zouma a fost condamnat pentru că și-a lovit pisica cu piciorul și palma.
 

Jesse Lingard, transferat în această vară de Nottingham Forest de la Manchester United, a intrat în atenția activiștilor pentru protecția animalelor și a poliției britanice, după ce a postat imagini pe Instagram, în care se poate observa că cei doi câini ai săi au urechile tăiate.

Lingard are doi câini de pază, cumpărați de la companie respectată în Marea Britanie

Procedura este ilegală în Marea Britanie și poate fi realizată de veterinari doar în anumite condiții, dar a devenit populară printre proprietarii de câini din rasele de luptă, deși nu are niciun beneficiu din punct de vedere medical. Scurtarea urechilor se face la vârsta de 6-12 săptămâni și este considerată extrem de traumatică pentru animale.

Lingard are doi câini din rase populare în Regat, Doberman și Mastiff, care poartă numele Creed și Cash, pe care i-a cumpărat de la firma Chaperone K9 Ltd din Leicestershire, una dintre cele mai renumite din Marea Britanie. Aceeași companie le-a vândut câini de talie mare lui Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) și Kieran Tierney (Arsenal). În ultimii ani, fotbaliștii au început să-și cumpere câini de pază, după ce s-au înregistrat tot mai multe jafuri și spargeri de locuințe oamenilor cu stare din Marea Britanie.

Zouma nu mai poate deține pisici timp de cinci ani

Fostul mijlocaș ofensiv al lui United are 9.7 milioane de urmăritori pe Instagram, iar postarea a strâns sute de mii de like-uri, dar și mii de comentarii negative. Conform Draft Animal Welfare Bill, care a fost aprobat de Parlamentul britanic în 2021, cele mai grave cazuri de cruzime împotriva anumalelor pot aduce cinci ani de închisoare, amenzi de până la 5.000 de lire sterline sau ambele.

În iunie 2021, Kurt Zouma, fundașul central de la West Ham United, a fost condamnat la 180 de ore de muncă în folosul comunității, interzicerea deținerii de pisici timp de cinci ani și la plata costurilor de judecată de 9.000 de lire sterline. Pe internet a apărut un film în care fotbalistul își lovea pisica cu piciorul și palma, iar poliția s-a autosesizat. În același caz a fost condamnat și fratele internaționalului francez cu origini în Republica Centrafricană, Yoan. În plus, stoperul a pierdut selecții la naționala Franței, a fost amendat cu echivalentul a 300.000 de euro de West Ham și i-a fost reziliat un contract bănos cu producătorul de echipament sportiv Adidas.
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!