Kurt Zouma David Moyes West Ham Anglia

Decizia luată de West Ham, după ce Kurt Zouma și-a maltratat pisicile: "A făcut niște lucruri diabolice!"

Kurt Zouma (27 de ani), fundașul lui West Ham, se află în mijlocul unui scandal, după apariția unei filmări în care își maltratează pisicile.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 11 Februarie 2022, 18:59
Data actualizarii: Vineri 11 Februarie 2022, 19:02

Francezul a fost sancționat de West Ham cu amenda maximă, iar cele două pisici sunt acum în grija RSPCA (Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii față de Animale).

David Moyes: "Îl vom ajuta pe Kurt Zouma"

În ciuda faptului că au existat numeroase reacții dure la adresa lui Kurt Zouma, iar fotbalistul a pierdut și contractul de sponsorizare cu Adidas în urma imaginilor apărute în mediul online, West Ham a decis să se bazeze în continuare pe serviciile fundașului, inclusiv la meciul de duminică, împotriva lui Leicester.

Deși a catalogat drept "diabolice" acțiunile elevului său, David Moyes, antrenorul lui West Ham, spune că, alături de club, va încerca să îl ajute pe Kurt Zouma pentru a trece peste această perioadă dificilă.

"Cu toții suntem de acord că acțiunile lui sunt diabolice, dar am decis să îl folosim. Este o situație foarte dificilă, iar incidentul este foarte grav. Nimeni din club nu este de acord cu așa ceva. Clubul se va ocupa de relația cu sponsorii, nu eu.

Suntem foarte dezamăgiți, nu-i stă deloc în caracter lui Kurt. E un băiat foarte bun și îl vom ajuta. Cei de la RSPCA vor veni cu niște cursuri în care să-i prezinte lui Kurt lucruri despre animale și despre modul în care trebuie tratate. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că Kurt înțelege", a spus Moyes, citat de Daily Mail.

West Ham l-a amendat pe Zouma cu 300.000 de euro, cerându-i ca suma să fie donată spre o asociație care se ocupă cu îngrijirea animalelor abandonate, iar pentru partida următoare din campionat a fost exclus din lot. 

Kurt Zouma, internațional francez cu Liga Campionilor și două titluri în palmares, joacă în prezent la West Ham United, după ce a fost cumpărat în vara anului trecut de la Chelsea, pentru 35 de milioane de euro. 

De-a lungul carierei, stoperul a mai evoluat pentru Saint-Etienne, Stoke City și Everton.

Modifică setările cookies