Simona Halep WTA Simona Halep WTA Charleston Tenis WTA Romania WTA 500 Charleston Tenis

Nu se mai întoarce din America! Simona Halep a făcut anunțul care îi schimbă sezonul de zgură: la ce turneu va participa în premieră

Simona Halep va juca în premieră în turneul WTA 500 de la Charleston (4-10 aprilie), urmând să se întoarcă din SUA abia la mijlocul lunii viitoare. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2022, 08:59
Data actualizarii: Vineri 18 Martie 2022, 09:12

La 30 de ani, Simona Halep (26 WTA) are deschiderea și flexibilitatea de a încerca turnee noi în circuitul WTA. Deși a exprimat în repetate rânduri că își dorește să joace pe zgura verde de la Charleston, sportiva din România nu și-a acordat acest privilegiu până în acest an, întrucât decizia aglomerează programul sezonului de zgură.

În ultima apariție online, Simona Halep îi îndeamnă pe fanii tenisului din Statele Unite ale Americii să vină la stadion pentru a o vedea în turneul WTA 500 de la Charleston, programat în perioada 4-10 aprilie. 

Simona Halep va participa pentru prima dată la turneul WTA 500 de la Charleston

Primul tur al competiției din Charleston va avea loc la o zi după finala întrecerii WTA 1000 de la Miami, în care Simona Halep speră să fie implicată. 

Având în vedere proximitatea calendaristică a competițiilor de la Miami și Charleston, Simona Halep nu va mai reveni în România, după încheierea participării sale în turneul din Florida, ci va face o deplasare scurtă, până în Carolina de Sud.

Turneul WTA 500 de la Charleston poate juca un rol strategic important în îndeplinirea obiectivului Simonei Halep de a reveni în top 10 WTA, jucătoarea din Constanța neavând niciun punct de apărat în această competiție, care nu se suprapune cu alte turnee la care obișnuia să joace înainte. 

Pentru a-și maximiza însă performanța în clasamentul WTA, Simona Halep are nevoie de un parcurs solid la Charleston, urmat de o singură săptămână de pauză, care să preceadă o prezență convingătoare în turneul WTA 500 de la Stuttgart (18-24 aprilie), unde a jucat semifinală în sezonul anterior

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!