Un meci cât o sută! O victorie împotriva Igăi Swiatek ar fi însemnat pentru Simona Halep satisfacție cât pentru un an

Simona Halep Simona Halep Iga Swiatek Indian Wells Simona Halep WTA Tenis WTA Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2022, 21:51
Data actualizarii: Sambata 19 Martie 2022, 07:05

O victorie împotriva Igăi Swiatek în semifinalele turneului WTA 1000 de la Indian Wells i-ar fi adus Simonei Halep locul 14 în clasamentul WTA și asigurarea unui cec în valoare de €547,059. 

UPDATE: Simona Halep a fost învinsă de Iga Swiatek, 7-6, 6-4 în semifinalele turneului WTA Indian Wells, dar va urca 7 poziții în clasamentul WTA, până pe locul 19. Cecul încasat de sportiva din România mulțumită celor patru victorii din California ajunge la suma de €291,251. 

Aflată pentru a patra oară în semifinalele turneului WTA 1000 de la Indian Wells, Simona Halep nu va lupta împotriva Igăi Swiatek doar pentru calificarea în ultimul act al competiției din California.

Miza partidei este uriașă pentru jucătoarea din Constanța. După ce și-a asigurat continuitatea statutului de „primă rachetă” a României, învingând-o pe Sorana Cîrstea în optimile de finală, Simona Halep poate face un pas relevant pentru a se apropia de îndeplinirea obiectivului de a reveni în top 10 WTA. 

Simona Halep ar fi putut ajunge până pe locul 14 WTA

O victorie în defavoarea Igăi Swiatek îi conferă Simonei Halep un surplus de 260 de puncte WTA, ecart care o conduce până pe locul al 14-lea în ierarhia mondială. 

În clasamentul WTA LIVE, Simona Halep se situează pe poziția 19, cu 2222 de puncte, iar o prezență în finala de la Indian Wells ar conduce-o la un total de 2482 de puncte, pe locul 14 WTA. 

Simona Halep ar deveni vecină de clasament cu Emma Răducanu, față de care ar avea un deficit de 217 puncte. 

Dacă ar câștiga turneul, Simona Halep nu ar câștiga semnificativ mai mult în clasamentul WTA, ci ar depăși-o exclusiv pe Emma Răducanu, începând săptămâna viitoare pe locul 13 mondial. 

Miza financiară a semifinalei Halep vs. Swiatek: €255,808

Răsplătite cu suma de €291,251 pentru calificările în faza semifinalelor, Iga Swiatek și Simona Halep vor disputa suma de peste 250,000 de euro în penultimul act competițional la Indian Wells.

Finalista competiției își asigură un cec în valoare de €547,059, în vreme ce campioana va încasa o sumă care depășește milionul de euro, €1,042,491. 

Simona Halep o poate depăși pe Maria Sharapova în clasamentul all-time al banilor câștigați în WTA 

Un succes în semifinala cu Iga Swiatek o împing pe Simona Halep peste Maria Sharapova, până pe locul 3 al ierarhiei care numără banii câștigați în toate timpurile ale circuitului WTA, fondat în 1973. 

Doar surorile Williams, care au traversat cariere de peste 27 de ani, au câștigat mai mulți bani decât Simona Halep, activă la nivel profesionist din anul 2006. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!