VIDEO Simona Halep va avea antrenor la Indian Wells și Miami: „Absența unui antrenor din echipa mea e temporară”

Simona Halep consideră că angajarea unui antrenor e obligatorie pentru a-și putea atinge potențialul maxim în circuitul WTA. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 06 Martie 2022, 12:20
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 09:01

Simona Halep s-a întors în România, după o scurtă ședere la Academia de Tenis Mouratoglou din Franța și a anunțat, înainte să plece în SUA, că va avea antrenor în turneele WTA 1000 de la Indian Wells și Miami (9 - 20 martie, respectiv 22 martie - 3 aprilie). 

Sportiva din România a declarat că va fi pregătită de un antrenor al Academiei Mouratoglou, fără să îl numească, și a anunțat că nu întrevede o perioadă lungă în care să rămână fără antrenor angajat în staff-ul său. WTA Romania notează că Morgan Bourbon va fi tehnicianul Simonei Halep. 

Simona Halep: „Absența unui antrenor în echipa mea e temporară.”

„A fost o experiență deosebită la Academia Mouratoglou și mă bucur că am făcut acest pas. Voi continua colaborarea cu ei. O să fie un antrenor de la Academia Mouratoglou la Indian Wells și Miami cu mine, iar, după aceea, vom vedea. 

Pot să joc fără antrenor, bineînțeles, dar ca să faci performanță maximă, din punctul meu de vedere, ai nevoie de cineva alături, care să aibă încredere în tine și să te ajute în momentele grele pentru a trece peste ele mult mai ușor.

Eu cred că antrenorul e important într-o echipă. Da, e o chestie temporară, absența unui antrenor în echipa mea,” a răspuns Simona Halep. 

Simona Halep se amuză de faptul că a câștigat de două ori la rând premiul pentru „Lovitura lunii” în WTA

„E amuzant, din punctul meu de vedere. Sunt două luni consecutive în care am luat acest premiu, e frumos,” a fost răspunsul scurt oferit de Simona Halep pe această temă. 

  • Simona Halep, dublă câștigătoare a premiului „Lovitura lunii” în WTA, în ianuarie și februarie 2022 >> Urmărește loviturile reușite de Simona Halep în ianuarie și februarie, prin care a câștigat cele două distincții. 

Ion Țiriac nu a văzut antrenor de tenis care să nu fie dominat de personalitatea Simonei Halep

 „Simona Halep e mai tare psihic decât în picioare. Însă are și acest caracter, bun și rău, care, la un moment dat, o face să se întoarcă complet. Nu zic eu că îi trebuie antrenor. Care antrenor? Îi trebuie un antrenor pe care să îl respecte mai mult decât se respectă pe ea când se uită în oglindă. Dacă nu, nu e antrenor.

Dacă nu ai încrederea și discernământul să faci exact ce îți spune antrenorul, atunci acela nu e antrenor. Simona are o personalitate foarte puternică, eu n-am văzut niciun antrenor până acum să nu fie dominat de Simona Halep,” a completat Ion Țiriac pentru GSP, explicând dificultatea de a o antrena pe cea mai bună sportivă din istoria tenisului românesc. 

Simona Halep a fost antrenată de Darren Cahill când a câștigat primul titlu de mare șlem al carierei, Roland Garros, în 2018 și de Daniel Dobre, un an mai târziu, când a învins-o pe Serena Williams în finala competiției de la Wimbledon, scor 6-2, 6-2. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!