Tenis

Suspiciuni de trucaj în meciul Simona Halep - Petra Martic: lucruri fără precedent în istoria recentă a tenisului 

Simona Halep a dispus de Petra Martic, scor 6-1, 6-1, pentru a se califica în semifinalele turneului WTA 1000 de la Indian Wells, dar desfășurarea jocului a intrigat o mare parte a fanilor tenisului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2022, 07:07
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2022, 07:31

Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) a acces în semifinalele turneului WTA 1000 de la Indian Wells cu o ușurință neașteptată, învingând-o pe croata Petra Martic (31 de ani, 79 WTA), scor 6-1, 6-1, în doar 53 de minute de joc.

Sportiva din Croația a abordat această partidă cu dureri în zona coapsei drepte, dar nu a cerut niciun time-out medical și nu a dat semne de îngrijorare în timpul meciului.

Speculații de non-combat în jocul Petrei Martic

Dacă în urmă cu 4 ani, Simona Halep revenea de la 1-3 în setul decisiv pentru a o elimina pe croata Petra Martic din aceeași fază competițională a turneului de la Indian Wells, sportiva din România a admis, la finalul meciului, că derularea duelului a fost mult mai ușoară decât s-ar fi așteptat:  „În 2018, meciul cu ea a fost mult mai lung, mai dificil,” a spus Simona Halep, în interviul oferit după meci. 

Simona Halep a câștigat 55 din cele 76 de puncte jucate în această partidă, pe care a dominat-o cu o claritate rar întâlnită în istoria meciurilor sale. 

În primul set, Simona Halep a câștigat 92% din punctele jucate pe primul serviciu

În manșa întâi, Simona Halep a pus 93% din primele servicii în teren și a câștigat 92% din punctele jucate cu prima servă. Până în fazele finale ale setului, Simona Halep avea un procentaj imaculat de 100%. 

În plus, Simona Halep a câștigat 10 puncte la rând în primul set și a înregistrat o serie de 15 puncte câștigate în 16 jucate consecutiv, stabilind un precedent greu de depășit.

Serii de 10 puncte câștigate consecutiv de Simona Halep au aprins luminile de alarmă în capul bookmakerilor

La casele de pariuri, Simona Halep a avut cote de 1,47, pe propriul serviciu, respectiv de 1,70 pe piața „jucătoarea care câștigă următorul punct”, cote suficient de atractive pentru pariorii care și-au dat seama din timp că partida se desfășoară într-o notă dezechilibrată, iar numele învingătoarei putea fi intuit încă după jucarea a doar patru game-uri. 

  • Înaintea startului meciului, Simona Halep era cotată cu 1,16 la victorie. 

Toate aceste statistici nu ar fi fost posibile fără o prestație convingătoare din partea Simonei Halep, însă o zi excelentă a sportivei din România, combinată cu o prestație dezamăgitoare a Petrei Martic - diminuată fizic de durerile la coapsă - au contribuit la un scenariu favorabil speculanților de moment. 

Modifică setările cookies