Ion Tiriac Simona Halep Ion Tiriac declaratie Simona Halep antrenor Tenis WTA Romania Tenis

Ion Țiriac, despre Simona Halep: „Nu zic că îi trebuie antrenor. Până acum, nu am văzut antrenor să nu fie dominat de ea.”

Ion Țiriac apreciază că Simona Halep are o personalitate puternică și consideră că are nevoie de un antrenor pe care să îl respecte mai mult decât se respectă pe ea însăși. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2022, 13:56
Data actualizarii: Vineri 04 Martie 2022, 13:57

Ion Țiriac (82 de ani) îi este recunoscător Simonei Halep că, în 68 de ani în care a stat alături de „Sportul Alb,” nu a avut, până la ea, onoarea de a asculta imnul României intonat pe Arena Philippe Chatrier, centralul complexului de la Roland Garros.

„În 68 de ani de tenis, eu nu am auzit niciodată imnul României intonat la Paris. Imnul României a fost vocal cântat pe stadionul central de la Roland Garros, de sutele de români din tribune. Simona Halep este fenomenul care, în ultimii 10 ani, i-a dat României mai mult decât toți ceilalți sportivi, cu tot respectul pentru titlul doamnei Ana Maria Brânză,” a declarat Ion Țiriac în interviul acordat jurnalistului Ovidiu Ioanițoaia. 

Ion Țiriac: „Îi trebuie un antrenor pe care să îl respecte mai mult decât se respectă pe ea, când se uită în oglindă.”

Apreciindu-i calitățile, dar și defectele, Ion Țiriac a precizat că speră ca Simona Halep să continuă să rămână competitivă și crede că poate reuși această performanță fără ajutorul unui antrenor. 

„Simona Halep e mai tare psihic decât în picioare. Însă are și acest caracter, bun și rău, care, la un moment dat, o face să se întoarcă complet. Nu zic eu că îi trebuie antrenor. Care antrenor? Îi trebuie un antrenor pe care să îl respecte mai mult decât se respectă pe ea când se uită în oglindă. Dacă nu, nu e antrenor.

Dacă nu ai încrederea și discernământul să faci exact ce îți spune antrenorul, atunci acela nu e antrenor. Simona are o personalitate foarte puternică, eu n-am văzut niciun antrenor până acum să nu fie dominat de Simona Halep,” a completat Ion Țiriac, explicând dificultatea de a o antrena pe cea mai bună sportivă din istoria tenisului românesc. 

Simona Halep a fost antrenată de Darren Cahill când a câștigat primul titlu de mare șlem al carierei, Roland Garros, în 2018 și de Daniel Dobre, un an mai târziu, când a învins-o pe Serena Williams în finala competiției de la Wimbledon, scor 6-2, 6-2. 

Modifică setările cookies