Ion Tiriac Ilie Nastase Roland Garros Tenis ATP Tenis Romania Tenis

Ion Țiriac: „Dacă mă duc acum cu Ilie Năstase pe Champs-Élysées, sigur îl cunosc mult mai mulți pe el decât pe Federer”

Ion Țiriac crede că Ilie Năstase are peste 80 de ani, deși colegul său de generație a împlinit numai 75. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 10:50
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 12:16

Ion Țiriac (82 de ani) își laudă colegul de generație, Ilie Năstase, pe care îl consideră mai faimos la Paris decât însuși Roger Federer. Miliardarul român, fost campion al Grand Slam-ului din Franța, alături de Ilie Năstase (75 de ani), în ediția de dublu din 1970 crede că spectaculozitatea tenisului jucat de Ilie Năstase nu poate fi uitată. 

Țiriac a vorbit despre meciul din turul 2 al US Open 1979, dintre Ilie Năstase și John McEnroe, partidă încheiată scor  6-4, 4-6, 6-3, 6-2 în favoarea tenismenului american, nu înainte ca Ilie Năstase să aibă o serie de reacții nervoase la arbitrului Frank Hammond, după ce acesta l-a penalizat cu pierderea unui game. 

Ion Țiriac: „Tenisul jucat de Ilie Năstase a rămas undeva în mintea tuturor.”

„Atenție! Pe lângă talentul lui Ilie Năstase trebuie să consideri și personalitatea lui Năstase. Când el a jucat acel faimos meci la US Open cu John McEnroe erau 25.000 de oameni. Zece mii veniseră să-l huiduie, dar 15.000 veniseră să-l vadă pe Ilie Năstase. 

Eu dacă mă duc acum cu Ilie Năstase pe Champs-Élysées, sigur îl cunosc mult mai mulți pe el decât pe Federer. Și-atunci, a rămas undeva în mintea tuturor tenisul ăla. Tenisul jucat de Ilie Năstase!”, a afirmat Ion Țiriac pentru GSP

Ion Țiriac: „A ajuns la venerabilă vârstă de 80-90 de ani, nu-mi mai aduc aminte câți are, dar a rămas aceeași personalitate.” 

„Are o carismă, asta nu-i lipsește absolut deloc. Dar are greșelile lui ca orice alt om. A ajuns la venerabila vârstă de 80-90 de ani, nu-mi mai aduc aminte cât are, dar a rămas aceeași personalitate,” a adăugat fostul tenismen român, într-o discuție cu Ovidiu Ioanițoaia. 

„Nu pot să-l mai cert. Are prea multe influențe colaterale. Nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le face. Inclusiv cu aceste prezențe continue în presa tabloidă,” a completat Ion Țiriac, vorbind despre Ilie Năstase. 

Modifică setările cookies