rafael nadal ATP Masters 1000 Indian Wells Finala Indian Wells Taylor Fritz Tenis

Incredibil! Sfătuit de întreaga echipă să nu joace, Taylor Fritz a oprit seria celor 11 finale câștigate consecutiv de Rafael Nadal

Taylor Fritz a decis să joace finala turneului ATP Masters 1000 Indian Wells, riscând o accidentare agravată la glezna dreaptă, iar decizia luată s-a dovedit a fi cea mai inspirată din cariera sa. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 16:40
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 16:25

Australian Open 2019 a fost ultima finală pierdută de Rafael Nadal. Învins categoric, cu 6-3, 6-2, 6-3 de Novak Djokovic în ultimul act al competiției de mare șlem derulate la Melbourne, tenismenul iberic a avut o răbufnire de orgoliu impresionantă, la nivel macro al carierei, legând aproximativ trei ani fără finală pierdută.

Mai 2019 - martie 2022 nu a fost cea mai prolifică perioadă din cariera spaniolului Rafael Nadal, dar acesta a câștigat 11 finale consecutive în acest interval, între care două finale la Roland Garros și câte una la US Open - Australian Open

Antrenorii și preparatorul fizic i-au recomandat lui Taylor Fritz să nu joace finala de la Indian Wells

Oprit de Taylor Fritz după 20 de succese consecutive în debutul sezonului 2022 - cel mai bun din întreaga carieră a sportivului iberic în vârstă de 35 de ani -, Rafael Nadal a suferit fizic în finala turneului ATP Masters 1000 de la Indian Wells, acuzând dureri în zona coastelor, afecțiuni care i-au provocat dificultăți respiratorii.

Nu mai puțin probabilă însă a fost prezența americanului în vârstă de 24 de ani, Taylor Fritz în ultimul act al competiției de la Indian Wells.

Cantitatea de timp petrecută de Fritz în a se antrena pentru finală a fost minimală, în condițiile unor dureri puternice resimțite la nivelul gleznei drepte.

„E ridicol cum am putut juca azi. Nu am simțit atâta durere niciodată în viața mea,” a spus Taylor Fritz, care a avut dificultăți în a se antrena, resimțind dureri la nivelul gleznei drepte.

Mai mult, antrenorii Paul Annacone și Mike Russell, alături de preparatorul fizic, Wolfgang Oswald i-au recomandat lui Taylor Fritz să nu joace finala turneului ATP Masters 1000 Indian Wells pentru a nu risca o accidentare agravată. 

„Nu juca meciul ăsta,” i-au spus antrenorii jucătorului din SUA, potrivit Jose Morgado, iar acesta le-a replicat, spunându-le: „O să joc. Pot să fac asta. Vreau să ies pe teren cu Rafa,” au fost cuvintele care au precedat cel mai bun rezultat reușit de Taylor Fritz în circuitul de elită al tenisului masculin. 

Devenit număr 8 ATP, Taylor Fritz se poate mândri acum cu al doilea trofeu ATP și cu primul succes într-un turneu de calibru ATP Masters 1000. Primul titlu cucerit de Fritz în ATP a venit pe iarba de la Eastbourne, în 2019. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!