Tenis

„Problema e că nu avem o regulă pentru asta.” Rafael Nadal propune schimbarea regulamentului în tenis: ce l-a deranjat la Indian Wells

Rafael Nadal ar fi de acord cu introducerea unei reguli care să oprească meciurile de tenis, în caz de furtună de nisip. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2022, 10:15
Data actualizarii: Duminica 20 Martie 2022, 10:16

Rafael Nadal l-a învins pe Carlos Alcaraz, scor 6-4, 4-6, 6-3 în semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Indian Wells. În condiții puternice de vânt, care au adus în Stadionul 1 al Complexului Indian Wells Tennis Garden și o furtună de nisip, Nadal a decis să vorbească despre aparenta necesitate a introducerii unui nou alineat în regulamentele de tenis.

Cel mai titrat tenismen din istoria turneelor de Grand Slam declară că vântul de mare viteză a constituit o problemă mai mică decât furtuna de nisip însăși, care le-a provocat jucătorilor disconfort în zona ochilor, în timpul meciului. 

Rafael Nadal propune introducerea unei reguli care să oprească meciurile de tenis, în caz de furtună de nisip

„Când a suflat vântul cu putere, a fost aproape de nejucat în acele condiții. 

Problema în tenis e că nu avem o regulă pentru vânt. Regulamentul nu scrie că 'dacă vântul suflă cu mai mult de X kilometri la oră, meciul se suspendă.'

Vă spun că mie îmi place să joc pe vânt, e o provocare. E ca și cum ai juca golf pe vânt puternic. Știi că vor apărea greșeli, nivelul de joc nu va fi atât de ridicat precum ar fi in absența vântului, dar te forțează să găsești soluții. 

Ce nu îmi place e că trebuie să ne oprim des, pentru că vântul suflă ambalaje, fileul se mișcă, prosoapele zboară, iar aceste condiții devin de nejucat pentru mine.

„Există lucruri pe care le putem schimba în bine în tenis.”

Un alt lucru dificil astăzi, în opinia mea, a fost furtuna de nisip. Nu e vorba doar despre vânt, ci despre furtuna de nisip. Pentru ochi, este foarte dificil, pentru că am început să simt nisipul intrându-mi în ochi și am început să simt puțină durere. 

Nu vă pot spune dacă ar fi trebuit suspendat meciul, dar i-aș spune supervizorului că există lucruri pe care le putem schimba în bine în sportul nostru. Acesta este unul dintre ele, în termeni de regulament, dar pentru anumite situații, poate că putem adăuga acest alineat în regulament.

De exemplu, furtunile de nisip fac ca meciul să fie greu pentru jucători,” a declarat Rafael Nadal, în debutul conferinței de presă susținute după victoria din penultimul act la Indian Wells.

În finala turneului de la Indian Wells, Rafael Nadal va primi replica tânărului american, Taylor Fritz (20 de ani, 24 ATP), care l-a eliminat pe Andrey Rublev (24 de ani, 7 ATP), scor 7-5, 6-4. Partida se va juca luni, 21 martie, după ora 00:00, fus orar românesc. 

Modifică setările cookies