Rafael Nadal campion ATP Acapulco Tenis ATP Tenis

Sombrero peste un început de sezon perfect! Rafael Nadal câștigă titlul la Acapulco, al 91-lea al carierei în proba de simplu

Rafael Nadal a ajuns la 15 victorii consecutive în sezonul 2022 și va aborda sezonul nord-american cu încredere maximă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 08:17
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 08:35

Rafael Nadal a câștigat al 91-lea titlu ATP în proba de simplu în carieră, impunându-se în finala turneului ATP 500 de la Acapulco, scor 6-4, 6-4, în defavoarea britanicului Cameron Norrie (12 ATP). 

Actualmente număr 5 ATP, campionul Australian Open 2022 va urca o poziție în ierarhia mondială. Dacă Daniil Medvedev va deveni lider mondial, Nadal îl va devansa pe Stefanos Tsitsipas, dar mai entuziasmant este faptul că a semnat cel mai bun început de stagiune al carierei, ajungând la 15 victorii consecutive, toate reușite pe suprafață hard. 

Rafael Nadal a câștigat titlul la Acapulco și în urmă cu 17 ani

A fost al 30-lea turneu ATP câștigat de Rafael Nadal fără să piardă set. În ierarhia all-time care numără aceste performanțe, Nadal este secondat de Ivan Lendl, cu 28 de astfel de reușite, Federer și Djokovic mândrindu-se doar cu 21, respectiv 19. 

Nadal a devenit atât cel mai tânăr, cât și cel mai bătrân campion al întrecerii ATP de la Acapulco, competiție pe care a câștigat-o și în urmă cu 17 ani, în 2005, când avea doar 18.

Nadal îl întrece pe Tsitsipas în clasamentul ATP și urcă pe locul 4 

În acest ritm competițional desăvârșit, Rafael Nadal poate visa la o revenire pe prima poziție ATP, față de care îl despart însă în momentul de față 3100 de puncte ATP. 

Nadal ar putea însă să urce pe podiumul tenismenilor cu cele mai multe titluri câștigate all-time, având cu 3 mai puține decât Ivan Lendl, care ocupă locul 3, după Roger Federer (locul 2, 103 titluri ATP) și Jimmy Connors (locul 1, 109 titluri ATP).  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!