FOTO Novak Djokovic participă la turneul de la Geneva! Posibili adversari + rivalitatea cu Andy Murray

Novak Djokovic Andy Murray ATP geneva atp 250 Taylor Fritz Tenis Novak Djokovic/sursa foto: Getty
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 09:50
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 09:44

Novak Djokovic a decis să accepte un wildcard oferit de organizatori turneului de la Geneva, pentru a-și completa pregătirea înainte de Roland Garros. 

Aceasta este o mișcare surprinzătoare, având în vedere că Djokovic, liderul mondial ATP și deținător a 24 de titluri de Grand Slam, rareori participă la turnee de borna mică, precum cel de la Geneva ATP 250.

Djokovic va începe turneul din Geneva și va beneficia de un prim tur liber. În turul secund, ar putea avea parte de un duel interesant cu Andy Murray, dacă britanicul, care a primit și el un wildcard, va reuși să treacă de Yannick Hanfmann. Acesta va fi un meci de urmărit, dacă luam în calcul istoricul rivalității "Nole-Murray".

  • Novak Djokovic/sursa foto: Getty

Posibilul traseu în turneu

În cazul unei victorii în turul secund, Djokovic l-ar putea întâlni în turul următor pe Tallon Griekspoor, cap de serie cu numărul 6. Următorul posibil adversar în semifinale ar putea fi Taylor Fritz, care a avut performanțe notabile pe zgură în acest sezon. Dacă Djokovic ajunge în finală, ar putea avea un meci dificil cu Casper Ruud, al doilea favorit al turneului, pe 25 mai, chiar înainte de startul Roland Garros.

Cum s-a ajuns aici

Decizia lui Djokovic de a participa la Geneva vine în contextul lipsei de meciuri recente. La turneul de la Roma, deși a câștigat primul său meci împotriva lui Corentin Moutet, a fost eliminat în mod surprinzător de Alejandro Tabilo. Înainte de Roma, Djokovic a jucat la Monte Carlo, unde a fost învins în semifinale de Casper Ruud.

Istoricul wildcard-urilor pentru Djokovic

Este doar a treia oară în cariera lui Djokovic când participă la un turneu ATP datorită unui wildcard, după Bangkok 2004 și Queen's Club 2018. Djokovic a avut succes în trecut când a jucat în săptămâna premergătoare unui Grand Slam. "Nole" a câștigat turneele de la Eastbourne în 2017 și Belgrad în 2021, și ulterior a avut o performanță bună la Wimbledon-ul și Roland Garros-ul ce a urmat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!