Serena Williams US Open 2022 Serena WIlliams Ajla Tomljanovic Serena Williams meci de retragere Serena Williams retragere US Open 2022 Tenis

VIDEO Final de carieră pentru Serena Williams, la 41 de ani fără trei săptămâni: americanca, învinsă de Ajla Tomljanovic în trei seturi

Serena Williams a fost eliminată în turul 3 al Openului American de Ajla Tomljanovic, scor 7-5, 6-7 (4), 6-1. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 03 Septembrie 2022, 08:15
Data actualizarii: Sambata 03 Septembrie 2022, 09:06

Serena Williams (40 de ani, 605 WTA) a fost învinsă de Ajla Tomljanovic (29 de ani, 46 WTA), într-o partidă de trei seturi derulată în cadrul rundei a treia competiționale a turneului de la US Open, ediția 2022.

Meciul de retragere al Serenei Williams a durat trei ore și cinci minute

Jucătoarea australiană s-a impus în trei seturi jucate în trei ore și cinci minute, pe durata cărora Serena Williams a servit 11 ași și a lovit direct câștigător de 49 de ori, semnând o prestație memorabilă pentru fanii tenisului care au umplut până la refuz cea mai mare arenă de tenis din lume cu ocazia retragerii Serenei Williams. 

În cazul probabil în care nu va reveni asupra deciziei anunțate de a se retrage din tenis, aceasta a fost ultima partidă oficială jucată de sora mai mică a familiei Williams, la finalul unei cariere de peste 25 de ani în tenisul profesionist. 

„Nu aș fi fost Serena fără Venus” Ce a spus Serena Williams în discursul de retragere

„Vă mulțumesc, ați fost extraordinari. Am încercat totul. Îți mulțumesc, tată. Știu că te-ai uitat la meci. Mulțumesc, mamă. Am atât de multe emoții. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine atâția ani.

Le mulțumesc părinților mei, care merită totul. Le sunt recunoscătoare, au luptat pentru mine, pentru surorile mele. Sunt lacrimi de bucurie, cred. Nu aș fi Serena dacă nu ar exista Venus, îți mulțumesc din suflet. Cu siguranță ești singurul motiv pentru care Serena Williams a existat. Vă mulțumesc tuturor, Alexis, Olympia. 

A fost o călătorie frumoasă, extraordinară... sunt atât de recunoscătoare fiecărei persoane care m-a încurajat în carieră, pentru că voi m-ați adus aici, în acest punct,” a declarat Serena Williams pe terenul de joc, imediat după încheierea ultimei sale partide la US Open 2022. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!