Serena Williams retragere record audienta Serena WIlliams Ajla Tomljanovic Serena Williams meci de retragere Serena Williams US Open 2022 Tenis

Record istoric: câte milioane de americani au urmărit meciul de retragere al Serenei Williams

Aproape șapte milioane de telespectatori a măsurat punctul de maximă audiență al meciului de retragere jucat de Serena Williams în compania Ajlei Tomljanovic. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 07 Septembrie 2022, 10:59
Data actualizarii: Miercuri 07 Septembrie 2022, 10:59

Serena Williams (40 de ani) a ales să se retragă din tenis după o carieră istorică, întinsă pe durata a trei decenii diferite. Sportiva din Michigan a fost învinsă de Ajla Tomljanovic, scor 7-5, 6-7 (4), 6-1, în trei ore și cinci minute de joc nebunesc de intens la Flushing Meadows, în cadrul turului 3 al Openului American.

Jucătoarea australiană s-a impus în trei seturi jucate în trei ore și cinci minute, pe durata cărora Serena Williams a servit 11 ași și a lovit direct câștigător de 49 de ori, semnând o prestație memorabilă pentru fanii tenisului care au umplut până la refuz cea mai mare arenă de tenis din lume cu ocazia retragerii Serenei Williams. 

6,9 milioane de telespectatori a strâns momentul retragerii Serenei Williams din tenis

Derulată între orele 19:15 - 22:30 la New York, partida de retragere a Serenei Williams din tenisul mondial a reușit să atragă o audiență-record pentru ESPN, în ce privește transmisiunile meciurilor de tenis.

În medie, 4,2 milioane de cetățeni ai Statelor Unite ale Americii au urmărit în direct meciul Serenei Williams cu Ajla Tomljanovic, punctul de maximă audiență consumându-se la finalul partidei, la ora 22:15, când în fața televizoarelor s-au regăsit 6,9 milioane de urmăritori, informează jurnalistul New York Times, Christopher Clarey

„Nu aș fi fost Serena fără Venus” Ce a spus Serena Williams în discursul de retragere

„Vă mulțumesc, ați fost extraordinari. Am încercat totul. Îți mulțumesc, tată. Știu că te-ai uitat la meci. Mulțumesc, mamă. Am atât de multe emoții. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine atâția ani.

Le mulțumesc părinților mei, care merită totul. Le sunt recunoscătoare, au luptat pentru mine, pentru surorile mele. Sunt lacrimi de bucurie, cred. Nu aș fi Serena dacă nu ar exista Venus, îți mulțumesc din suflet. Cu siguranță ești singurul motiv pentru care Serena Williams a existat. Vă mulțumesc tuturor, Alexis, Olympia. 

A fost o călătorie frumoasă, extraordinară... sunt atât de recunoscătoare fiecărei persoane care m-a încurajat în carieră, pentru că voi m-ați adus aici, în acest punct,” a declarat Serena Williams pe terenul de joc, imediat după încheierea ultimei sale partide la US Open 2022. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!