Simona Halep Horia Tecau US Open 2022 Tenis

„Aș paria cariera mea!” Horia Tecău, 100% convins de situația Simonei Halep

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, o substanță interzisă sportivilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 09:05
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 09:04

Horia Tecău, în prezent locul 289 la dublu, dar care a fost și numărul doi în clasamentul ATP de-a lungul carierei sale din tenis, a vorbit despre situația în care se află Simona Halep, care a picat testul anti-doping.

„Am vorbit cu Simona. În aceste zile suntem alături de ea. Tot ce pot să vă spun, cunoscând-o pe Simona, este că aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient.

Este una dintre sportivele care ţine cel mai mult la acest lucru. Suntem alături de ea moral şi aşteptăm, să spun aşa, o sentinţă cât mai blândă în favoarea ei.

Trece prin momente dificile în aceste zile. Este într-o aşteptare în care lucrurile încă se judecă. Și cu siguranţă trebuie să fim alături de ea şi acum în etapa care urmează.

Este o sportivă puternică şi îşi doreşte să joace în continuare. Mai are multe de demonstrat în tenis. Și eu îmi doresc ca ea să iasă cât mai bine din acest episod şi să joace în continuare”, a spus Horia Tecău, potrivit sportm.ro.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă regăsită în corpul Simonei Halep, la testul anti-doping de la US Open

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies