Tenis

Peste 4 milioane de australieni s-au uitat la finala câștigată de Ashleigh Barty la Melbourne

Ashleigh Barty a cucerit titlul în Openul Australian, înregistrând prima victorie a tenisului australian în probele de simplu ale Australian Open după 44 de ani. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 08:20
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 08:26

Finala turneului feminin de simplu din cadrul Openului Australian, Ashleigh Barty - Danielle Collins a reușit un record de audiență în ce privește audiențele TV. 

Un număr-record de 4,26 de milioane de persoane a urmărit desfășurarea partidei câștigate de favorita australienilor, Ashleigh Barty, în punctul maxim de audiență, media situându-se la 3,57 milioane de oameni, aproximativ 14% din întreaga populație de 25,7 milioane de locuitori a țării urmărind finala AO 2022. 

Audiența TV a fost cu 75% mai mare decât cea înregistrată în semifinale

Nici finala de dublu masculin, disputată între 4 australieni, în care Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis s-au impus, nu a dezamăgit. Vârful de audiență a atins un număr de 3,15 milioane de telespectatori, iar audiența medie a depășit borna de 2 milioane de privitori, informează Nine, citat de The Age

Grandoarea evenimentului a consemnat prima victorie australiană în probele de simplu ale Openului Australian după o pauză de 44 de ani. În tribunele Arenei Rod Laver au asistat și actorii Russell Crowe și Saoirse Ronan

Modifică setările cookies