Danielle Collins Australian Open 2022 Ashleigh Barty Danielle Collins finala Australian Open 2022 Danielle Collins finala Australian Open Iga Swiatek Tenis

VIDEO „Barty Party” la Melbourne: liderul WTA a câștigat în premieră Openul Australian! 

Ashleigh Barty a câștigat al treilea titlu de mare șlem al carierei, după Roland Garros 2019 și Wimbledon 2021. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 10:30
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 13:21

Finala AO 2022: Ashleigh Barty - Danielle Collins 6-3, 7-6

GAME, SET, MECI & TROFEU, ASHLEIGH BARTY! Sportiva din Australia câștigă pentru prima dată turneul de mare șlem organizat în țara sa. Barty a reușit performanța fără să cedeze niciun set pe parcursul celor 7 meciuri jucate în această ediție a turneului.

„Ash” Barty a revenit incredibil în setul 2 al finalei, de la scorul de 5-1 pentru jucătoarea din SUA. Barty a servit 10 ași, a lovit direct câștigător de 30 de ori în cele 87 de minute ale ultimului act și a câștigat cu 11 puncte mai multe decât Danielle Collins (71-60). 

Este prima dată, după 44 ani, când Australia dă un campion în probele de simplu ale Openului Australian. 

Începând de luni, 31 ianuarie, Danielle Collins va intra pentru prima dată în top 10 WTA. 

Barty reușește să completeze revenirea, trimițând setul în tiebreak. 

Revenire miraculoasă reușită de Barty în setul secund, care, împinsă de la spate de public, revine și egalează, după ce a fost condusă cu 5-1. 

Ashleigh Barty revine de la 1-5 și va servi pentru a trimite setul secund în prelungiri. 

Barty cedează al doilea break în turneu! După Anisimova, Collins se înscrie pe lista scurtă a jucătoarelor care au reușit să facă game pe serva australiencei în ediția 2022 a Openului Australian. Finala se poate relansa. 

Ashleigh Barty câștigă primul set după 32 de minute. 5 ași serviți și 11 lovituri direct câștigătoare pentru favorita gazdelor în această manșă întâi. 

Barty reușește primul break în meci, la scorul de 3-2. În game-ul anterior, Collins a ratat minge de break. 


Ashleigh Barty - Danielle Collins este finala ediției 2022 a Openului Australian. Sportiva din Statele Unite ale Americii (28 de ani, 30 WTA) a acces în premieră în finala unui turneu de mare șlem, la capătul semifinalei adjudecate în minim de seturi, scor 6-4, 6-1 în defavoarea Igăi Swiatek (20 de ani, 9 WTA). 

Campioana Roland Garros 2020 a rezistat doar 78 de minute pe teren în fața Daniellei Collins, care a servit 7 ași, a câștigat 78% din punctele jucate pe primul serviciu și a aplicat un tenis agresiv și eficient, însumând 27 de lovituri direct câștigătoare, reușite cu prețul riscului a doar 13 erori neforțate comise. 

Danielle Collins, jucătoare profesionistă de tenis doar din 2016

Collins a câștigat 63 de puncte, cu 20 mai multe decât Swiatek, demonstrându-și superioritatea într-o manieră incontestabilă, la sfârșitul unei zile în care a făcut legea cu serviciul și forehand-ul, jucând un tenis clasic. 

Barty o conduce pe Collins cu 3-1 la meciurile directe, dar a pierdut ultima confruntare directă, desfășurată la Adelaide, în 2021. 

Danielle Collins este jucătoare profesionistă de tenis din 2016, dar nu a avut o carieră liniștită până în momentul de față. Diagnosticată cu artrită reumatoidă - boala din cauza căreia Caroline Wozniacki și-a încheiat cariera - Collins a dezvăluit că a fost mereu bolnăvicioasă în timpul facultății și a suferit, printre altele, o ruptură de menisc și o intervenție chirurgicală asupra încheieturii. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!