Tenis

Novak Djokovic revine mai curând decât s-ar fi crezut! În ce turneu important din ATP va putea juca în februarie

Novak Djokovic s-a înscris în competiția de calibru ATP 500 de la Dubai și îndeplinește toate condițiile de participare. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 07:47
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 07:58

Revenirea lui Novak Djokovic pe terenurile de tenis în cadrul circuitului ATP va fi consemnată mai curând decât s-ar fi așteptat fanii tenisului, după întâmplările din Australia.

Liderul mondial s-a înscris cu succes în turneul ATP 500 de la Dubai, locație pentru care îndeplinește toate criteriile de călătorie și intrare pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, informează Punto de break

EAU, teritoriu permisiv cu intrarea persoanelor nevaccinate

  • Legile Emiratelor Arabe Unite impun obligativitatea prezentării a trei teste PCR negative la intrarea în țară, primul, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de zbor, al doilea, cu șase ore înainte, iar ultimul, după aterizarea în EAU. În ciuda protocolului stufos al testelor PCR, Emiratele Arabe nu impun nicio restricție persoanelor nevaccinate, notează Sport.es.

Alături de alți jucători din top 20 ATP, precum Andrey Rublev, Felix Auger-Aliassime, Gael Monfils sau Jannik Sinner, Novak Djokovic și-a exprimat dorința de a lua parte la întrecerea din Dubai, programată pentru săptămâna 21-26 februarie.

Novak Djokovic nu a mai jucat un meci oficial din 3 decembrie 2021, când îl învingea pe croatul Marin Cilic în cadrul Cupei Davis, scor 6-4, 6-2. Chiar dacă va fi programat să joace în prima zi a turneului, lucru nepracticat, de regulă, de către organizatori, Djokovic va fi înregistrat o serie de 80 de zile fără niciun meci oficial jucat. 

Actualmente număr 1 ATP, Novak Djokovic riscă pierderea poziției de conducere în ierarhia circuitului de elită al tenisului masculin în cazul în care Daniil Medvedev va triumfa la Australian Open 2022

Modifică setările cookies