Două turnee și „La revedere, 2022!”? Cum arată calendarul „de șomer” al nevaccinatului Novak Djokovic în circuitul ATP

Novak Djokovic calendar Novak Djokovic vaccin Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 08:35
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 08:26

Până acum, Novak Djokovic și-a anunțat prezența la doar două turnee ATP în următoarele trei luni. 

Calendarul sezonului 2022 pentru Novak Djokovic se aseamănă cu cel al unui jucător fără clasament, dornic să pătrundă în elita tenisului mondial. 

Numărul 1 ATP va participa în competiția ATP 500 din Dubai (21-26 februarie), dar va avea o perioadă liberă până în luna aprilie (18-24), când ar urma să joace în fața publicului de acasă, în turneul ATP 250 de la Belgrad.

Cum arată momentan calendarul lui Novak Djokovic în 2022

  • 21-26 februarie: ATP 500 Dubai
  • 18-24 aprilie: ATP 250 Belgrad

Întrucât este nevaccinat anti-COVID, regulile actualmente în vigoare din Statele Unite ale Americii nu îi lasă lui Novak Djokovic nicio șansă de participare în competițiile ATP Masters 1000 de la Indian Wells (10-23 martie) și Miami (23 martie - 3 aprilie), fixate în lunile martie și aprilie. 

Chiar dacă va bifa minim un turneu pe zgură, la Belgrad, acesta ar putea să nu îi fie suficient campionului en-titre de la Roland Garros pentru pregătirea Grand Slam-ului de la Paris, la care Novak Djokovic ar putea participa, dacă Franța își va menține poziția actuală, în care le permite cetățenilor nevaccinați, dar infectați în perioada recentă cu COVID să intre pe teritoriul țării.

Campion en-titre la Roland Garros și Wimbledon, Novak Djokovic e dispus să nu participe, dacă vaccinarea anti-COVID rămâne criteriu obligatoriu pentru participare

Djokovic va trebui să demonstreze însă motivul esențial pentru care călătorește în Hexagon, iar participarea la un turneu de mare șlem ar putea constitui un motiv acceptat de autoritățile franceze. 

Un scenariu similar l-ar putea aștepta pe Novak Djokovic și la Wimbledon, unde ar putea să participe, atât timp cât va fi testat negativ la COVID. 

Regulile se pot schimba drastic până la începerea turneelor anterior menționate, pe fondul relaxării restricțiilor din mai multe state europene, începute în luna februarie 2022. 

Întrebat dacă ar sacrifica o prezență în competiții precum Roland Garros sau Wimbledon, organizate în state care în momentul de față impun vaccinarea anti-COVID drept cerință pentru a participa la competiții sportive, Novak Djokovic a răspuns franc: „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc,” au fost cuvintele lui Djokovic, transmise pentru BBC. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!