Novak Djokovic Australian Open 2022 Novak Djokovic declaratie Novak Djokovic interviu Tenis ATP Tenis

„Înțeleg că, citind câteva ziare, ajungi la anumite concluzii.” Novak Djokovic susține că ar fi avut dreptul să participe la AO 2022

Novak Djokovic le-a transmis empatia sa australienilor, care s-au declarat vădit frustrați de situația iscată de sârb și autorități în luna ianuarie. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 15:20
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 15:16

Novak Djokovic a ținut să precizeze că era pregătit să nu facă deplasarea înspre Australia, fiind conștient că riscă neparticiparea la Australian Open 2022 în cazul în care avea să rămână nevaccinat anti-COVID. 

Lider ATP și cel mai titrat tenismen din istoria Grand Slam-ului de la Melbourne, tenismenul sârb le-a transmis australienilor că le înțelege frustrările, dar menționează că nu a încălcat nicio regulă și a urmat toate protocoalele impuse pentru sportivii participanți la AO 22

Novak Djokovic: „Empatizez cu australienii, le înțeleg frustrările vărsate asupra mea și asupra modului în care situația a fost abordată.”

„Australia a traversat una dintre cele mai dure perioade de lockdown, de la începutul pandemiei. Pot doar să îmi imaginez cât de dificil a fost pentru australieni. Simpatizez, empatizez cu ei și înțeleg că au fost multe frustrări din partea lor, vărsate asupra mea și asupra întregii situații, a modului în care a fost tratată. 

Înțeleg că, citind câteva ziare, ajungi la anumite concluzii, dar aș vrea să spun că întotdeauna am urmat regulile. Email-ul circular care mi-a fost trimis mie și tuturor sportivilor care mergeau în Australia spunea că e posibil să merg, în baza unei scutiri medicale. 

Eram pregătit să nu merg în Australia, în ciuda a cât de mult iubesc țara și cât de mult abia aștept să joc acolo. A fost o decizie dificilă pentru mine. Am înțeles că, luând decizia de a nu mă vaccina, există posibilitatea să nu merg în Australia și eram pregătit de acest scenariu,” a declarat Novak Djokovic pentru BBC

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!