Tenis

„Înțeleg că, citind câteva ziare, ajungi la anumite concluzii.” Novak Djokovic susține că ar fi avut dreptul să participe la AO 2022

Novak Djokovic le-a transmis empatia sa australienilor, care s-au declarat vădit frustrați de situația iscată de sârb și autorități în luna ianuarie. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 15:20
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 15:16

Novak Djokovic a ținut să precizeze că era pregătit să nu facă deplasarea înspre Australia, fiind conștient că riscă neparticiparea la Australian Open 2022 în cazul în care avea să rămână nevaccinat anti-COVID. 

Lider ATP și cel mai titrat tenismen din istoria Grand Slam-ului de la Melbourne, tenismenul sârb le-a transmis australienilor că le înțelege frustrările, dar menționează că nu a încălcat nicio regulă și a urmat toate protocoalele impuse pentru sportivii participanți la AO 22

Novak Djokovic: „Empatizez cu australienii, le înțeleg frustrările vărsate asupra mea și asupra modului în care situația a fost abordată.”

„Australia a traversat una dintre cele mai dure perioade de lockdown, de la începutul pandemiei. Pot doar să îmi imaginez cât de dificil a fost pentru australieni. Simpatizez, empatizez cu ei și înțeleg că au fost multe frustrări din partea lor, vărsate asupra mea și asupra întregii situații, a modului în care a fost tratată. 

Înțeleg că, citind câteva ziare, ajungi la anumite concluzii, dar aș vrea să spun că întotdeauna am urmat regulile. Email-ul circular care mi-a fost trimis mie și tuturor sportivilor care mergeau în Australia spunea că e posibil să merg, în baza unei scutiri medicale. 

Eram pregătit să nu merg în Australia, în ciuda a cât de mult iubesc țara și cât de mult abia aștept să joc acolo. A fost o decizie dificilă pentru mine. Am înțeles că, luând decizia de a nu mă vaccina, există posibilitatea să nu merg în Australia și eram pregătit de acest scenariu,” a declarat Novak Djokovic pentru BBC

Modifică setările cookies